De Thaise minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul vertrouwt volledig op Chinese vaccins

~BLIND VERTROUWEN HEBBEN~
(Ergens heilig in geloven)

BANGKOK:- Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul heeft de kwaliteit van het Sinovac Covid-19-vaccin verdedigd na berichten dat de in China gemaakte vaccins “geen al te hoge beschermingsgraad hebben”. De minister zei op Facebook dat de problemen rond Covid-19-vaccins uit China de afgelopen dagen voor veel verwarring hadden gezorgd en dat sommige politici daar misbruik van maakten.

“(Thaise) politici zonder kennis van vaccins hebben het buitenlands nieuws overdreven en beweren dat de vaccins AstraZeneca en Sinovac die de overheid heeft gekocht niet heel effectief zijn.

“Beide vaccins zijn goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie voor gebruik en veel landen hebben ze al gebruikt”, zei hij.  

De bezorgdheid over de werkzaamheid van de Chinese Covid-19-vaccins werd geuit nadat een hoge Chinese gezondheidsfunctionaris had erkend dat het beschermingsniveau dat ze bieden niet hoog was, maar later kwam hij terug op zijn opmerkingen.

George Fu Gao, hoofd van het Chinese Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding, vertelde op een forum dat er iets moest worden gedaan om de lage beschermingsniveaus van de Chinese vaccins aan te pakken, aldus het lokale nieuwscentrum “The Paper”.

De heer Gao heeft nadien aan de Chinese krant Global Times verklaard dat zijn opmerkingen verkeerd waren geïnterpreteerd en hij alleen had bedoeld , dat hij  “suggereerde” op welke wijze men de werkzaamheid van vaccins nog kan verbeteren.

De heer Anutin zei dinsdag dat de misleidende informatie over het Sinovac-vaccin de vaccinatiebereidheid van het land zou kunnen ontwrichten, die naar verwachting eind dit jaar voltooid zal zijn.

Mensen zijn er vrij van om te kiezen of ze experts of politici  geloven die er niets vanaf weten, zei hij.

Het ministerie verklaarde dinsdag dat het Sinovac-vaccin 100% effectief is in het voorkomen van ernstige gevallen van Covid-19.

Men zal het vaccin op vrijwillige basis aan de parlementsleden en senatoren toedienen wanneer het parlement in mei opnieuw bijeenkomt.

Nakorn Premsri, directeur van het National Vaccine Institute, zei dat wetenschappers de werkzaamheid van alle vaccins in de gaten houden.

In het geval van Sinovac was het werkzaamheidspercentage van 50,7% het resultaat van de fase III-onderzoeken met medische hulpverleners in Brazilië, waar de pandemie toenam.

Het voldoet aan de WHO-normen, zei Dr. Nakorn – de werkzaamheid bedraagt 83,7% onder Covid-19-patiënten met matige tot ernstige symptomen en 100% onder degenen met milde symptomen, zei hij.

Yong Poovorawan, hoofd van het Centre of Excellence in Clinical Virology aan de Chulalongkorn University, zei dat Covid-19-vaccins zijn goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen, omdat hun voordelen groter zijn dan de risico’s.  

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Draemy Vroman
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!