De Thaise Minister van Toerisme zet vraagtekens bij geldende alcoholverbod Thailand van 14.00 tot 17.00 uur

BANGKOK:- De Thaise minister van Toerisme, khun Pipat Ratchakitprakan, gaf gisteren aan Thaise media toe dat hij géén idee had waarom het drinken van alcohol van 14.00 uur tot 17.00 uur in het koninkrijk verboden is.

Hij vertelde tegen de redactie van Thai Rath dat het lijkt “alsof  jij je zelf voor het lapje houdt” over de realiteit.

De Thaise minister van Toerisme, khun Pipat Ratchakitprakan

 “Waar is dit voor?” drong hij aan.  “Het is niet niet zo dat de notoire drinkers géén flesje achter de hand hebben.

Na een ontmoeting met mensen in de toeristenindustrie gisteren, zal Pipat nieuwe regels voorstellen voor het dineren in restaurants in toeristische gebieden, zodat ze de hele dag alcohol kunnen schenken. Hij zei dat dit idealiter zou zijn van 11.00 uur tot 23.00 uur, of zelfs middernacht.

Hij is van plan de zaak aan de orde te stellen met de minister van Binnenlandse Zaken, khun Anupong Paojinda en de vice-minister van Volksgezondheid, khun Sathit Pitudecha in het kabinet.

De aanvraag had specifiek betrekking op 7 toeristische provincies die tot lichtblauwe zones waren verklaard en mogelijk 19 andere lichtblauwe provincies.

Of de minister daar verandering in kan brengen, valt nog te bezien, net als het landelijke verbod op de verkoop van alcohol in supermarkten en 7-Eleven gedurende drie uur ’s middags.

Dit is in Thailand al vele jaren van kracht, maar niemand, ook de minister niet, lijkt te begrijpen waarom het zo is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai Rath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!