De Thaise minister van Toerisme gaat door met afschaffing van dubbele prijsstelling

~IEMAND BIJ DE NEUS NEMEN~
(iemand voor de gek houden; iemand bedriegen) 

BANGKOK:- Een vierpuntenplan van minister Phiphat Ratchakitprakan van het ministerie van Toerisme roept op dat de Thaise toeristenindustrie veilig, schoon en duurzaam moet zij en niet moet profiteren van buitenlandse vakantiegangers, hij beoogt zo snel mogelijk afschaffing van het dubbel prijzensysteem in het koninkrijk.

Onderwijl gaat de Faculteit Ingenieurswetenschappen van Kasetsart Universiteit  veiligheidsnormen ontwikkelen voor transportmiddelen op het land, zoals de werking van zip-lijnen in zes provincies: Chiang Mai, Chonburi, Udon Thani, Kanchanaburi, Phuket en Bangkok.  In 2015 stierf een Chinese toerist na een val van een kabelbaan in Chiang Mai, terwijl in 2019, ook in Chiang Mai, een Canadese toerist stierf na een soortgelijk incident.  

De minister wil de praktijk van dubbele prijsstelling afschaffen.  Phiphat pleitte daar in 2019 al voor, kort na zijn benoeming tot minister van Toerisme.  Afgelopen juli vertelde Tanes Petsuwan, de plv. gouverneur van marketingcommunicatie bij de Thailand Tourism Authority (TAT), bij de Club voor buitenlandse correspondenten in Bangkok dat het geen zin heeft om buitenlanders meer aan te rekenen dan Thais.  

Khun Tanes vervolgde met te zeggen dat “het een zeer goede tijd is voor Thailand” om “de structuur van de toeristenindustrie te hervormen” terwijl het land wacht op de terugkeer van buitenlandse vakantiegangers. Een expat-kaart is aangeprezen als een mogelijke oplossing om een ​​einde te maken aan dubbele prijzen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: 2Price Thailand
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: 2Price Thailand

3 gedachten aan “De Thaise minister van Toerisme gaat door met afschaffing van dubbele prijsstelling”

  1. Zou maar gans normaal zijn zeker ?
    En hopelijk komt het er van.
    Een ding is zeker de toeristen gaan nog eerder iets meer uitgeven ,en voelen zich niet meer uitgebuit,en er opgelegd.
    Beter voor iedereen dus.

  2. Het is te hopen dat de minister de prive ziekenhuizen niet overslaat bij het afschaffen van twee, drie en zelfs vier dubbele prijsstelling

  3. Dubbel???? Nog maar een paar weken geleden om het nationaal park door te rijden (25 km) aan Phu Tha Book,40 Bath voor Thais en 300 Bath voor buitenlanders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!