De alcoholcontroles in Bangkok worden transparanter

~MEN MOET ZIJN LICHT NIET ONDER DE KORENMAAT ZETTEN~
(Je moet wetenschap niet voor jezelf houden)

BANGKOK:- De stadspolitie zet haar alcoholcontroles in de straten van de hoofdstad vanaf 1 april voort.  Ze moeten transparant zijn voor alle weggebruikers.  De nieuwe hoofdcommissaris van politie, die in september vorig jaar aantrad generaal Suwat Chaengyodsuk stopte de alcoholcontroles per direct.

Hij kondigde een nieuwe transparantie aan. 
Er moeten controlepunten worden opgesteld in gebieden waar veel ongelukken voorkomen.  De aankondiging moet duidelijk zijn en moet de hoofdcommissaris van het betrokken politiebureau worden genoemd, evenals de de hoofdagent die verantwoordelijk is voor het controlepunt.  

Alle aanwezigen moeten in volledig uniform verschijnen, ook vrijwilligers.  De aankondiging moet ook aangeven hoeveel dagen de controleposten in bedrijf zijn, zoals 7, 15 of een hele maand.  

Thaise critici wijzen deze voorgenomen werkwijze van de hand omdat volgens hen betekent dat met de nieuwe transparantie iedereen weet wanneer en waar de politie voertuigen controleert.  Dronken mensen zouden deze plaatsen gewoon vermijden. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!