De Thaise minister van Handel gaat in oktober de prijzen van een aantal dagelijkse producten verlagen

BANGKOK:- De Thaise minister van Handel heeft beloofd de prijzen van verschillende dagelijkse producten in oktober 2023 te verlagen om de kosten van levensonderhoud te verlagen. De minister, Khun Phumtham Wechayachai zei dat de prijsverlaging op 2 oktober van start zal gaan en landelijk van kracht zal zijn.

Hij zei dat hij bij het verwezenlijken van de maatregel al om samenwerking had verzocht met de Thaise Kamer van Koophandel, de Federatie van Thaise Industrieƫn, de Thaise Bankiersvereniging en de Thaise vereniging van detailhandelaren

Het doel is om de kosten van levensonderhoud voor de bevolking verder te verlagen, na de eerdere verlaging door de regering van de elektriciteitsrekening en de dieselprijzen.

Het plan zal op verschillende manieren worden uitgevoerd, zoals het organiseren van een nationale beurs voor afgeprijsde producten, het lanceren van mobiele Blue Flag-winkels, het openen van winkelpunten met lage prijzen en het verlagen van de prijzen voor artikelen die worden verkocht in warenhuizen, moderne winkels, lokale markten en andere winkels. gemakswinkels, zo zei minister Phumtham.

De definitieve details over welke producten een korting krijgen, zullen ook op 2 oktober worden vrijgegeven, maar de eerste rapporten suggereren dat er ongeveer 20 dagelijkse producten op de lijst zullen staan.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!