De Thaise mensen hebben geen keus welk Covid19 vaccin krijgen toegediend

~TUSSEN HAMER EN AAMBEELD~
(Tussen twee slechte dingen moeten kiezen)

BANGKOK:- Okay, het is gratis, maar je hebt géén keus.  De Thaise minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul vertelde dat de mensen géén keuze zullen hebben welk Covid19 vaccin ze toegediend krijgen.

Te midden van brede kritiek op de trage invoering van vaccinaties in Thailand, besprak de minister van Volksgezondheid het proces van goedkeuring van vaccins voor distributie binnen Thailand.  Velen maken zich zorgen over de mogelijke bijwerkingen van de verschillende vaccins.

Maar de minister stelde dat mensen die zich aanmelden voor vaccinatie de meest geschikte optie krijgen voor hun bevolking.  Er wordt geen vaccinselectie gemaakt in gratis vaccinatiecentra.  De minister van Volksgezondheid benadrukte dat mensen een vaccin zullen krijgen en dat elk Covid19 vaccin dat in Thailand wordt toegediend, door een vaccinveiligheidscommissie is gecontroleerd.

Momenteel is het Sinovac-vaccin het meest gebruikte vaccin in Thailand en wordt het voornamelijk gebruikt door medische professionals, eerstelijnswerkers en immigratieambtenaren.  Sinovac heeft twee doses nodig met een tussenpoos van 3 weken.  Het Pfizer-vaccin is nog in het evaluatieproces, hoewel de minister van Volksgezondheid verklaarde dat als dit vaccin wordt goedgekeurd voor gebruik in Thailand, het de ideale keuze zou zijn voor jonge mensen van 12-18 jaar zoals in trails naar voren kwam.

De minister zei dat Thailand klaar is om Covid-19-vaccins van alle fabrikanten te registreren en dat de overheid géén bepaald merk blokkeert.  Het proces voordat vaccins binnen de limieten kunnen worden toegediend, houdt echter in dat de fabrikant zijn vaccin registreert door de vereiste documenten in te dienen bij de Food and Drug Administration.  De overheid beoordeelt vervolgens het vaccin en keurt de registratie goed zodra het veilig is bevonden.

Op dit moment zijn alléén Sinovac en AstraZeneca zijn in Thailand verkrijgbaar, hoewel veel fabrikanten aandringen op het goedkeuringsproces van de FDA.  De Thaise regering is van plan deze twee vaccinfabrikanten op te schorten om een ​​snel leveringsschema te bevestigen.  Het probleem met het importeren van vaccins in bulk is dat de doses wereldwijd nodig zijn, ook in de thuislanden van de vaccinfabrikanten, die begrijpelijker wijze voorrang hebben.

Een tweede Chinese vaccinfabrikant, Sinopharm, heeft net een ontmoeting gehad met de minister van Volksgezondheid, maar is nog niet begonnen met importonderhandelingen.  Het Amerikaanse vaccin Moderna baant zich ook een weg door het registratieproces, nadat het de documenten heeft ingediend bij de FDA en nu wacht op goedkeuring.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!