De Thaise Kamer van Koophandel roept op tot verdere staatssteun

~DE HANDDOEK IN DE RING GOOIEN~
(Het opgeven, stoppen met iets)

BANGKOK:- Khun Sanan Angubolkul, directeur van de Thaise Kamer van Koophandel, heeft zijn toenemende bezorgdheid geuit over de toekomst van bedrijfsexploitanten.  Door de aanhoudende Covid-19-uitbraak zouden veel bedrijven de handdoek in de ring moeten gooien.  

Dit ondanks de voortdurende hulpinspanningen van de regering, zouden fabriekssluitingen doorgaan en zou het tempo toenemen.  De recente stimuleringsmaatregelen van de regering, waaronder geldelijke giften van in totaal 140 miljard baht, zijn ontoereikend.  De regering heeft dringend geld nodig van de nieuwe lening van 500 miljard baht om de arbeiders te helpen.  

Vooral in de hotel- en toerismesector is de steun uiterste nodig van zowel de ondernemers als rechtstreeks van de werknemers.  Khun Sanan pleit er dan ook voor, dat veel instellingen gemakkelijk toegang tot leningen met een lage rente krijgen. 

De voorzitter waarschuwt dat zonder dringende en adequate hulp verdere sluitingen van hotels en toerismegerelateerde bedrijven te verwachten zijn.  Het zou moeilijk zijn voor deze etablissementen om te herstellen zodra het land weer opengaat voor buitenlandse toeristen.  

Khu. Chatrchai Tuongratanaphan, vice-president van de Thai Retail Federation (TRA), vreest dat retailers meer dan 25 procent van hun werknemers zullen moeten ontslaan vanwege de derde golf van het virus.  Veel retailers zouden al snel geen werkkapitaal meer hebben en hun liquiditeit is in zicht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!