De Thaise immigratiedienst blijft HARD optreden, paspoortcontroles vinden plaats in heel Pattaya

PATTAYA:- De immigratiedienst in het “Land van de glimlach” voert momenteel een te lang optreden in het hele koninkrijk uit onder de naam Operation X-ray en Pattaya is niet vrijgesteld.

Verschillende platformen hebben melding gemaakt van meerdere arrestaties en acties die plaatsvinden bij het overschrijden van de toegestane verblijfsduur in heel Thailand de afgelopen dagen door kleine overschrijdingen zoals deze, tot veel langere overschrijdingen gevangen zoals deze.

De campagne loopt officieel van 1 december tot en met 10 december en is erop gericht de veiligheid te waarborgen voor de aankomende kerst- en nieuwjaarsvakantie. De Koninklijke Thaise immigratiedienst heeft onlangs ook gewaarschuwd dat dit eraan zat te komen.

Dat gezegd hebbende, op basis van dagelijkse rapporten over arrestaties van mensen met een te lange verblijfsduur, lijkt het erop dat velen proberen onder de radar of immigratie te vermijden, maar ze worden toch gevonden. De Koninklijke Thaise immigratiedienst gebruikt niet alleen gegevens van degenen waarvan bekend is dat ze langer dan toegestaan ​​zijn en nog steeds in het land zijn, maar er vinden ook documentatiecontroles plaats.

Begin deze week wisten verschillende toeristen te vertellen dat de immigratieagenten in het populaire Treetown-entertainmentcomplex tijdens de WK-wedstrijden klanten vroegen om een ​​bewijs van hun legale status in het land. Kopieën van het paspoort en stempel, zelfs op een telefoon, werden geaccepteerd, maar degenen die geen bewijs bij zich te hadden, werden onderworpen aan verdere acties en controles.

Ondertussen hebben er ook bijna dagelijkse invallen in bars en nachtclubs in Pattaya plaatsgevonden, waarbij klanten werd gevraagd hun paspoort en stempel of een kopie te tonen.

Voorlopig gaat het hardhandig optreden tegen te lange verblijfsduur door en de immigratiedienst heeft alle toeristen en expats eraan herinnerd om te allen tijde een bewijs van hun legale status in het Koninkrijk te hebben. Zoals vermeld, worden kopieën of foto’s op de telefoon geaccepteerd.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Div. Thaise media

Eén gedachte over “De Thaise immigratiedienst blijft HARD optreden, paspoortcontroles vinden plaats in heel Pattaya”

  1. Pingback: 1hungarian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!