De Thaise horeca in de zgn. “blauwe zones” willen toestemming om vanaf 1 juni weer open te gaan

BANGKOK:- De uitgaansgelegenheden in de zgn. Blauwe zones eisen dat ze vanaf 1 juni weer open mogen gaan om hun gasten van een natje en een droogje te voorzien.

Volgens een bericht van Bangkok Post is het voorstel, maar wel één van de vele voorstellen die vandaag aan premier Prayut Chan-o-cha worden gepresenteerd.

KhunSa-nga Ruangwatthanakul van de vereniging van Khao San Road-bedrijfsexploitanten zegt dat de voorstellen worden gedaan door meer dan 10 verenigingen die uitgaansgelegenheden en toeristenbureaus in Bangkok en daarbuiten vertegenwoordigen.  Het is duidelijk dat de voorstellen naar verwachting zullen worden voorgelegd aan het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, dat morgen bijeenkomt.

Volgens Sa-nga heeft de annulering van Test & Go geleid tot een toename van het buitenlandse toerisme langs Khao San Road en is nu een versoepeling van de beperkingen op het nachtleven van de stad vereist.  Hij zegt dat dit het economisch herstel zich verder zal versnellen, en voegt eraan toe dat de regering ook de Thailand Pass moet afschaffen en zich in plaats daarvan moet concentreren op speciale promoties om meer buitenlandse toeristen aan te trekken.

Het voorstel dat vandaag naar de premier gaat, benadrukt de ernstige financiële impact die de pandemie heeft gehad op de toeristische sector, waarbij veel bedrijven nu voorgoed zijn gesloten en talloze mensen werkloos zijn geworden.  Het voorstel stelt voor dat uitgaansgelegenheden die voldoen aan de normen van SHA Plus of Thai Stop Covid 2 Plus in 2 fasen weer open mogen.

In de eerste fase zouden uitgaansgelegenheden in de 12 “blauwe zone”-provincies, evenals enkele provinciale districten die zijn aangewezen als blauwe zones, vanaf 1 juni weer open mogen. Ze zouden worden gevolgd door alle andere uitgaansgelegenheden in de buurt, het gehele land zou vanaf 1 juli heropent moeten worden.

Daarnaast pleiten vertegenwoordigers van het bedrijfsleven ervoor om het verbod op alcoholverkoop tussen 14.00 en 17.00 uur in Thailand te schrappen.  De wet is nu 50 jaar van kracht, nadat hij in 1972 werd ingevoerd door premier Thanom Kittikachorn.  De logica om deze wet in stand te houden is onduidelijk, hoewel men denkt dat het oorspronkelijk werd geïntroduceerd om te voorkomen dat overheidsfunctionarissen alcohol nuttigen tijdens hun lunchpauze.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!