De Thaise baht is de slechts presterende munt in Zuidoost Azië

~GEEN GELD, GEEN ZWITSERS~
(Zonder geld kan je niets gedaan krijgen)

ZUIDOOST AZUE :- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke las op Nikkei.com dat De Thaise baht de slechtst presterende grote Zuidoost-Aziatische valuta in het eerste kwartaal was, aangezien de fundamenten erodeerden door een gebrek aan toeristische uitgaven.

Volgens verschillende statistieken deprecieerde de baht ten opzichte van de Amerikaanse dollar met 4% tot 31,24.  De daling viel op ten opzichte van regionale valuta’s, die ook afnamen.

Deze week, afgelopen woensdag bereikte de baht het laagste niveau in ongeveer een half jaar.

De verzwakkende fundamenten van het koninkrijk leidden tot de achteruitgang.  De lopende rekening van Thailand was een tekort van $ 1,4 miljard in het vierde kwartaal van 2020, vergeleken met een overschot van $ 6,6 miljard in het derde kwartaal en $ 11,5 miljard in dezelfde periode vorig jaar.  

Volgens de Bank of Thailand was het de eerste keer sinds het derde kwartaal van 2014 dat de op een na grootste economie van Zuidoost-Azië een tekort boekte.

De inkomsten uit toeristische diensten daalden tot $ 742 miljoen als gevolg van grenssluitingen als reactie op de pandemie van het coronavirus, slechts 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Eerder ondersteunde het stabiele overschot op de lopende rekening van Thailand, ondersteund door een gestage toestroom van toeristen, de valuta.

Er zijn meerdere onzekerheden.  “Exporteurs en importeurs, maar ook investeerders, zijn nog steeds niet zeker of de inspanningen van de regering de economie zullen redden”, zo vertelde een handelaar bij een commerciële bank.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nikkei
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron: asia.nikkei.com

Eén gedachte over “De Thaise baht is de slechts presterende munt in Zuidoost Azië”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!