De Thais vieren het Songkran-festival in het gehele land

BANGKOK:- De Thaise bevolking trotseren de stijgende Covid19 infecties om het jaarlijkse Songkran-festival, het traditionele Thaise nieuwjaar, op een vrolijke maar ingetogen manier te vieren en zonder het gebruikelijke water-smijten en het gebruik van het poedersmeren?

In de noordoostelijke provincie Nakhon Ratchasima leidde de provinciale hoofdmonnik een groep van 60 senior monniken op een boottocht, de eerste in zijn soort in de provincie, om aalmoezen te ontvangen van leden van het publiek langs beide oevers van het Lam Takhong-kanaal.

De feestvierders goten water op het Thao Suranari-monument, een beroemd provinciaal monument, en vroegen om zegeningen.  

Een religieuze processie, die een 554 meter lange doek van goud en zilver droeg om de 554e verjaardag van de oprichting van de Korat-gemeenschap te markeren, trok door de Chumphol-poort naar een boeddhistische stoepa in de wijk.  De doek wordt om de stoepa gewikkeld.

Alle Songkran activiteiten werden uitgevoerd in strikte overeenstemming met de veiligheidsmaatregelen tegen COVID-19.

In het Sangkhla Buri-district van de westelijke provincie Kanchanaburi pakten Thais en etnische Mon-mensen de beroemde houten Mon-brug in voor een verdienstenceremonie om het traditionele Thaise en Mon-nieuwjaar te vieren.

Een andere belangrijke verdienstenceremonie zou op zaterdag plaatsvinden in het dorp Ban Sanaefong, wanneer een aalmoesceremonie wordt uitgevoerd onder een grote Bodhi-boom of heilige vijgenboom, gevolgd door de boom water te geven, en vanaf een houten brug vissen in een beekje los te laten.

In Chiang Mai woonden de lokale bevolking en toeristen de aalmoezengift aan 117 monniken bij. Phra Phuttha Sihing, een beroemd Boeddhabeeld, werd bij de Tha Phae-poort geplaatst, die mensen respect konden betuigen door water over het beeld te gieten.  Negen andere Boeddhabeelden werden tentoongesteld bij de Tha Phae Gate voor openbare aanbidding.

De viering omvatte ook een ongewone wedstrijd van schoonheidskoninginnen op fietsen en de Miss Chiang Mai-verkiezing.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!