De terugkeer naar Thailand van de voormalige premier Thaksin zou Prayut op de proef kunnen stellen

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-ocha (rechts) liet zich deze week afwijzend uit over de plannen van Thaksin om tegen 26 juli naar Thailand terug te keren. De afgezette ex-premier zwoer naar huis terug te keren en zichzelf in de handen van de rechterlijke macht en de regering van generaal Prayut te geven. Mocht deze situatie zich voordoen, dan zou dat een echte test zijn voor de zittende premier, zelfs als hij de algemene verkiezingen van aanstaande zondag zou verliezen.

De terugkeer van voormalig premier Thaksin Shinawatra op of voor 26 juli, zijn 74ste verjaardag, zou een sensationeel en historisch moment in Thailand zijn.  De dan interim-premier generaal Prayut Chan-ocha zou deze terugkeer van Thaksin met zorg en tact moeten afhandelen. 

Vicepremier Wissanu Krea-ngam nam geen blad voor de mond en heeft in de afgelopen dagen verduidelijk gemaakt dat Thaksin een gevangenisstraf van minimaal acht jaar riskeert, aangezien sommige van de lopende zaken tegen hem al zijn afgerond en er geen beroep of borgtocht meer kan worden aangevraagd.

De premier van Thailand, nog steeds generaal Prayut Chan-ocha, kan nog steeds een sleutelrol spelen als premier, zelfs als hij de algemene verkiezingen van aanstaande zondag verliest

Gisteren liet een Thaise legercommandant,generaal Narongpan Jittkaewtae aan de verslaggevers weten dat het woord staatsgreep uit het woordenboek moet worden gehaald, terwijl premier generaal Prayut Chanocha aangaf dat hij zich uit de politiek zou terugtrekken als zijn partij, de United Thai Nation (Ruam Thai) Sang Chart) zal na de algemene verkiezingen van zondag niet genoeg zetels krijgen om de volgende regering van Thailand te vormen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Aseannow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!