De streetfood koningin in Bangkok, ‘Jay Fai’ Junsuta mag opnieuw een aantal onderscheidingen ontvangen

~DE STERREN VAN DE HEMEL KOKEN~
(Erg goed kunnen koken)

BANGKOK:-De Tourism Authority of Thailand (TAT) is verheugd aan te kondigen dat de beroemde streetfood-chef van Bangkok, Khun Supinya Junsuta, alias ‘Jay Fai’ onlangs is uitgeroepen tot winnares van de ‘Icon Award for Asia’, en haar toko tot ‘Asia’s 50 best restaurants  2021’ wilt benoemen.

Vooruitlopend op de aankondiging van Asia’s 50 Best Restaurants 2021 op 25 maart 2021, heeft de 50 Best-organisatie de eerste van haar eerst genomineerde winnaars voor de onthuld.  Door een team van culinaire experts uit heel Azië, werd  ‘Jay Fa’  geprezen met de prestigieuze Icon Award, terwijl haar in venterstijl gevestigd restaurant in de Thaise hoofdstad werd uitgeroepen tot een van ‘Asia’s 50 Best Restaurants 2021’.

Deze meest recente onderscheidingen dragen alleen maar bij aan haar groeiende supersterrenstatus.  In 2018 werd Jay Fai erkend met een ster in de allereerste Michelingids Thailand in het proces om het eerste Thaise streetfoodrestaurant te worden dat de eer ontving.

Daarmee kwam de aandacht van de culinaire media van de wereld en de begeleidende cavalcade van mondiale fijnproevers, die allemaal de bedevaart naar Bangkok maakten om haar beroemde Khai Chiao Pu (krabomelet) te proberen.  Het is gebonden als een tamagoyaki-omelet in Japanse stijl, bevat bijna een halve kilo vers krabvlees en kost 1.500 baht per portie. 

 Andere favorieten zijn onder meer Phat Ki Mao Thale (dronken noedels met zeevruchten) en haar eigen innovatie: een droge Tom Yam.  Dit laatste is vooral opmerkelijk, omdat het de zure, zoete, zoute en pittige smaken van de iconische soep behoudt en ze opnieuw bedenkt om een ​​gerecht zonder bouillon te creëren dat niet zou misstaan ​​op het meest elegante menu van een gastronomisch restaurant.

Het is alleen maar passend dat Jay Fai na het ontvangen van een Michelin-ster ook te zien zou zijn in een Netflix-documentaireserie ‘Street Food Asia’, wat zou leiden tot nog meer bekendheid dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.  Het betekent nu ook dat haar legioen trouwe klanten nu vooraf per e-mail een tafel moeten reserveren.

Dit jaar wordt de virtuele ceremonie van Azië’s 50 beste restaurants 2021 op 25 maart live gestreamd op Facebook en YouTube.

Vanwege de huidige COVID-19-uitbraak zijn internationale reizen momenteel beperkt.  Dit artikel heeft uw nieuwsbeer Olleke Bolleke voor u vertaald als inspiratie voor toekomstige reizen naar Thailand zodra de pandemie voorbij is.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: TAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!