De strandmasseuses en masseurs van Jomtien kregen een opfriscursus over de te volgens regels 

PATTAYA:- Meer dan 100 masseuses op Jomtien Beach kregen een opfriscursus over de te volgen regels en voorschriften op het stadhuis van Pattaya.  De functionaris van de Gezondheidsraad, Pornpirom Suadang, informeerde de 106 masseuses vorige week over de voorschriften en instructies en werkte de lijst van geregistreerde dienstverleners bij met nieuwe en gepensioneerde leden.

De dames en heren hebben te horen gekregen dat ze een opleiding van 150 uur moeten volgen en moeten slagen voor een Thai Massage for Health-programma bij een geaccrediteerde instelling. Ze moeten van Thaise komaf zijn, ouder dan 20 jaar en een geregistreerde inwoner van Pattaya zijn.

Alle masseuses en masseurs moeten schone uniformen met naamplaatjes dragen en mogen geen sieraden dragen die hun werk zouden hinderen.  Alle persoonlijke informatie moet in ons bestand staan ​​en aanbieders moeten servicegericht, eerlijk, oprecht, ethisch, beleefd en over goede interpersoonlijke vaardigheden beschikken.

 De masseuses en masseurs mogen immers de voordelen van hun dienst niet overdrijven en voeren geen fysiotherapie of revalidatie uit.  En mogen ook  geen etenswaren of andere goederen verkopen.  De prijzen zijn vastgesteld op 300 baht per uur voor voet- en lichaamsmassage.

Boetes en straffen voor het overtreden van de voorschriften beginnen bij een schorsing van zeven dagen en boetes tot 5.000 baht en kunnen oplopen tot 15 dagen schorsing en een boete van 10.000 baht.  Wie voor de derde keer deze regels overtreedt, wordt de vergunning ingetrokken.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!