De straatverkopers en motortaxi’s in Bangkok krijgen te maken met nieuwe regels

~LOT EN SCHOT BETALEN~
(Belasting betalen)

BANGKOK:- Het kabinet heeft nieuwe plannen goedgekeurd om straatverkopers en motortaxi’s op de voetpaden van Bangkok te beheersen, inclusief het betalen van vergoedingen om de openbare ruimte in te nemen.

De ministers zijn het eens geworden over maatregelen op korte en lange termijn voor de hervorming van de wet inzake het gebruik van openbare plaatsen en trottoirs in de omgeving van Bangkok.

Op korte termijn zullen de Bangkok Metropolitan Administration, Metropolitan Police, het ministerie van Volksgezondheid en het Department of Land Transport samenwerken om duidelijk beleid en plannen te maken voor het beheer van straatverkopers en motortaxi’s in openbare ruimtes.

Op de lange termijn zal er een duidelijke reeks criteria zijn voor een legitieme werking van “straatbedrijven”, rekening houdend met de lokale omstandigheden en de behoeften van mensen en lokale belanghebbenden.  Er zullen toeristische en levensonderhoudsknooppunten voor kleinschalige straatondernemers worden gecreëerd om de culturele identiteit van gemeenschappen te versterken.

De nieuwe wet vereist dat straatventers, kraampjes en motortaxi’s een vergoeding moeten betalen voor het gebruik van openbare plaatsen of wegen.  Ondertussen zal een commissie het gebruik en beheer van openbare plaatsen voor kleinschalige ondernemingen in Bangkok en op nationaal niveau plannen.  De commissie zal ook toezicht gaan houden op verkopers en moto-taxi-stops op openbare plaatsen, evenals op klachtenkanalen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!