De SRT van Thailand zet voorlopig de treinen naar Sungai Kolok en in Narathiwat in de remise 

NARATHIWAT:-  De Thaise Staatsspoorwegen heeft naar aanleiding van een aanslag op een trein besloten om onmiddellijk alle alle diensten in en naar de zuidelijke grensprovincie op te schorten.

Een onbekend aantal islamitische opstandelingen opende gisteren het vuur op passagierstrein nr. 171 die van Bangkok onderweg was naar Sungai Kolok.

Een van de kogels raakte de voorruit van de locomotief en miste ternauwernood het hoofd van de machinist, khun Phimarn Mitsuwan.

Khun Phimarn en de monteur aan boord, khun Himkum Yusoh, raakten niet gewond bij de hinderlaag die plaatsvond tussen de stations van Ba ​​Loh en Ruesoh.

Een SRT-functionaris, khun Prachaniwat Buasri, zei dat het feit dat opstandelingen op de motor schoten aantoonde dat ze van plan waren de machinist om te brengen. Hij zei dat het incident machinisten en treinpersoneel in zuidelijke treinen de stuipen op het lijf had gejaagd, zodat de SRT de treindiensten Bangkok-Sungai Kolok en Sungai Kolok-Bangkok moest annuleren.  De SRT annuleerde ook alle lokale treindiensten in de provincie die eindigen op het station Sungai Kolok, dat grenst aan Maleisië.

Prachaniwat zei dat inwoners van Narathiwat die met de trein naar de hogere provincies willen, eerst over de weg naar het provinciale station van Yala moeten reizen.

“Deze maatregel zal voorlopig voor onbepaalde tijd worden gehandhaafd”, verklaarde Prachaniwat.

Volgens Deep South Watch zijn er tussen 4 januari 2004 en 31 maart 21.485 incidenten geweest met betrekking tot opstand, waarbij 7.344 doden en 13.641 gewonden vielen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: isranews.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!