De Songkran-feesten gaan mis, nu al meer dan 100 doden en 1.000 gewonden bij verkeersongevallen

BANGKOK:- Volgens de directeur-generaal van het ministerie van Rampenpreventie, khun Boontham Lertsukheekasem zijn er tot nu toe in deze Songkran periode. in het hele land 114 doden en 1.064 gewonden bij verkeersincidenten gevallen. 

Volgens een rapport is vrijgegeven, hebben zich tussen dinsdag en donderdag 1.055 verkeersongevallen met dodelijke slachtoffers voorgedaan.  Chiang Mai, een noordelijke provincie, zag het hoogste aantal ongevallen, met 38 meldingen.  Bangkok had het hoogste dodental, met negen dodelijke slachtoffers.  Boontham zei dat Chiang Mai en de zuidelijke provincie Nakhon Si Thammarat de meeste slachtoffers hadden (elk 40).

Gisteren waren er 437 verkeersongevallen waarbij 49 doden en 448 gewonden vielen.  De belangrijkste oorzaak van deze ongevallen was te hard rijden, goed voor 37% van alle verkeersongevallen.  Op de voet gevolgd door rijden onder invloed, wat leidde tot 29% van de ongevallen.  Bij maar liefst 79% van die ongevallen waren motorfietsen betrokken, merkte Boontham op.  

Het Songkran-festival, ook wel bekend als het Thaise Nieuwjaar, is een tijd waarin miljoenen Thaise mensen reizen om hun familieleden te bezoeken, wat resulteert in een aanzienlijke toename van het verkeer in deze periode.  Helaas leidt dit vaak tot een hoger aantal verkeersongevallen, zo blijkt uit de statistieken.

De Thaise regering heeft getracht het aantal verkeersongevallen terug te dringen door de aanwezigheid van wetshandhavers te vergroten, meer controleposten op te zetten en campagnes tegen rijden onder invloed op te voeren.  Ondanks deze inspanningen blijven dergelijke ongevallen een wijdverspreid probleem tijdens de vakantieperiode.  Hoewel er de afgelopen jaren enige vooruitgang is geboekt bij het verbeteren van de verkeersveiligheid in Thailand, moet er meer worden gedaan om de verwoestende gevolgen van deze ongevallen te verzachten.  Bewustmakingscampagnes, sterkere wetshandhaving en meer samenwerking tussen de overheid en het publiek om een ​​veiligere wegomgeving te creëren, zijn van cruciaal belang om dit urgente probleem aan te pakken.

Het aantal dodelijke slachtoffers en mensen die door ongevallen zijn getroffen tijdens de Songkran-feestdag herinnert ons aan het belang van verantwoord weggedrag en de impact die onze beslissingen kunnen hebben op de mensen om ons heen.  

Het naleven van de snelheidslimieten, het vermijden van rijden onder invloed van alcohol en het nemen van alle noodzakelijke verkeersveiligheidsmaatregelen zijn basisstappen die automobilisten moeten nemen om toekomstige tragedies zoals deze te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!