De schoolcoach en sponsor in Udon Thani worden geconfronteerd met verdere aanklachten wegens kindermisbruik

UDON THANI:- Een voetbalcoach en een sponsor in Udon Thani krijgen te maken met meer juridische problemen nu vijf extra kinderen tussen de 10 en 13 jaar hen beschuldigd hebben van seksueel misbruik. Op zoek naar hulp benaderden deze kinderen en hun familie, Khun Pavena Hongsakula, voorzitster van de Pavena Foundation for Women and Children.

De twee verdachten, een 43-jarige coach en een 64-jarige gepensioneerde militaire officier, werden vorige maand aangehouden door de Anti-Trafficking in Persons Division (ATPD). 

Er werd een aanklacht ingediend nadat de ouders van twee andere slachtoffers hadden gezocht hulp van Stichting Pavena. Ondanks de beschuldigingen werden beide verdachten, die financiële steun organiseerden voor het voetbalteam van de school, op borgtocht vrijgelaten, aldus berichten van de Bangkok Post.

Naar verluidt hebben de coach en sponsor jonge spelers verleid om bij hen thuis te blijven, waar het sexuele misbruik plaatsvond.

De moeder van een 13-jarig slachtoffer onthulde dat families aanvankelijk aarzelden om klachten in te dienen vanwege de invloedrijke status van de verdachten. Een grootmoeder van een tienjarig slachtoffer uitte haar bezorgdheid en maakte zich zorgen over de vrijlating van de verdachten, vooral toen de coach probeerde haar kleinzoon in hun gemeenschap te ontmoeten.

Pavena faciliteerde een ontmoeting tussen de families en generaal-majoor Saruti Khwaengsopha, ATPD-commandant, voor verder onderzoek en om aanvullende klachten in te dienen. Daarnaast werkt ze samen met het ministerie van Justitie om compensatie voor de families van de slachtoffers te regelen. 

Details over de compensatie worden op kort termijn verwacht, onder toezicht van de adviseur van de minister van Justitie, Somboon Muangklum, die de zaak behandelt.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!