Bevolking in Noord-Thailand treft een uit de kluiten gewassen verzwakte vogel aan, vooralsnog is het onbekend om welk soort het gaat

KAMPHAENG PHET:- De lokale bevolking vond een enorme verdwaalde vogel, vermoedelijk een zwarte gier, en waarschuwde onmiddellijk reddingswerkers uit de provincie Kamphaeng Phet. Het enorme beest werd naar een veilige locatie gebracht om het met vers varkensvlees aan te laten sterken.

Khun Sanae Sriphungchan, een vrijwilliger bij de reddingsdienst van het district Lan Krabue, vertelde niet met zekerheid te kunnen vertellen of het inderdaad om een zwarte gier gaat.  De vogels is behoorlijk groot en heeft een gewicht van iets meer dan 5 kilo, verder heeft een bruin veren dek, een wit met zwarte snavel en lichtroze tot zwarte nagels. Verder heeft het een spanwijdte van ruim 2 meter.

Inmiddels eet de vogel behoorlijk wat varkensvlees vlees, ruim 3 maaltijden per dag en kan weer op zijn eigen poten staan. De verwachting is dat de vogel binnen enkele dagen zal herstellen en op natuurlijke wijze zal kunnen vliegen.

Uit onderzoek bleek dat het om de Himalaya zwarte gier zou kunnen gaan maar wordt niet uitgesloten dat het ook een adelaar zou kunnen zijn. Zodat het nog onduidelijk is welke vogelsoort dit is. Er wordt nu gewacht op experts die duidelijke informatie kunnen geven over welke vogelsoort dit is.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!