De Russische maffia verspreidt zich over Phuket

PHUKET:- De horecabranche van Phuket wordt geconfronteerd met het probleem dat buitenlandse maffiabendes steeds meer betrokken raken bij zaken op het vakantie-eiland. De managers in deze sector zijn bezorgd dat buitenlanders misbruik maken van de wet om hun eigen bedrijf te runnen, terwijl ze werkzaamheden verrichte die volgens de Thaise wet alleen voor de lokale bevolking bedoeld zijn.

De oprichter van Kata Group Resorts, khun Pramookpisitt Achariyachai, sprak tijdens een recente bijeenkomst over toerismekwesties in de drie Andaman-provincies Phuket, Krabi en Phang-nga, en legde uit dat sommige buitenlanders de regels overtreden voor banen die voorbehouden zijn aan Thais.

De bedrijven die momenteel door buitenlanders worden uitgebaat zijn onder meer taxidiensten en logies-accommodaties, waarbij sommige expats villa’s en appartementen verhuren die tijdens de Covid19 pandemie zijn achtergelaten en deze vervolgens opnieuw verhuren aan hun landgenoten, vaak tegen te hoge prijzen. 

Khun Pramookpisitt beweerde dat dit “voornamelijk Russen” waren.

Naast het probleem van buitenlandse maffiagroepen, hebben lokale bewoners en toeristen ook geklaagd over tekortkomingen in de infrastructuur in de drie Andaman- provincies, aldus minister Phiphat. Deze omvatten ontoereikend openbaar vervoer, wegen van slechte kwaliteit en overmatige verkeersopstoppingen, vooral in Phuket,” zei hij. 

De lage bezettingsgraad van kleine hotels in sommige populaire toeristische bestemmingen is ook een punt van zorg, zelfs nu de toeristische economie begint te herstellen”, vervolgt minister Phiphat. Veel kleinere pensions en hotels blijven op dit moment gesloten.

Om deze problemen op te lossen, is het ministerie van plan om de drie provincies op de markt te brengen als de “Andaman-driehoek”, kondigde minister Phiphat aan. 

Phuket wordt gepromoot als het centrum van de driehoek, terwijl Phang-nga en Krabi worden gepromoot als koolstofarme steden met een focus op ecotoerisme. Het ministerie zal ook het Khlong Thom-district van Krabi promoten als een kuuroordbestemming, omdat het gebied bekend staat om zijn warmwaterbronnen”, zo voegde minister Phiphat eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “De Russische maffia verspreidt zich over Phuket”

  1. Ook in Jomtien slechte ervaring in een hotel gerund door Russen. Zwaar geïntimideerd en uiteindelijk door interventie van booking.com nam men gas terug.
    Is een gevaarlijke ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!