De regering van Thailand beslist maandag over de Songkran-regels

~DAAR GEBOREN EN GETOGEN ZIJN~
(Daar geboren en mee opgegroeid zijn)

BANGKOK:- De regering wil op komende maandag 15 maart beslissen hoe de bevolking met welke richtlijnen en regels de bevolking in de komende maand het Songkran feest (het Thaise Nieuwjaar) mogen vieren.

Een subcommissie van het staatscentrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA) heeft voorgesteld dat het ministerie van Cultuur “nieuwe normale” vieringen voor Songkran toestaat.  

De ministers van Cultuur en van Toerisme hebben verschillende ideeën geuit over hoe het nieuwjaarsfeest dit jaar gevierd kan worden.  Het Ministerie van Cultuur dringt er bij de CCSA op aan om traditionele Songkran zonder watergevechten toe te staan: met kleine familiereünies, aalmoezen en donaties voor monniken, het met water besprenkelen van handen van de ouderen mensen, schoonmaken van het ouderlijk huis en schoonmaken van religieuze afbeeldingen.  

Het Ministerie van Toerisme, aan de andere kant, stelt dat een traditionele Songkran de noodlijdende bedrijven of het binnenlands toerisme na een zeer moeilijk jaar niet zal helpen.  

Er moet ECHT een balans zijn tussen plezier en traditie komen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thairath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!