De regering onderneemt juridische stappen vanwege verspreid nepnieuws over Sinopharm Covid19 vaccins

~WIE DE WAARHEID SPREEKT, HOEFT NOOIT LANG. A TE DENKEN~
(Leugens moeten vooraf worden bedacht)

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Digitale Economie en Maatschappij (DES) voert juridische stappen tegen architect Duangrit Bunnag en Accap Assets Co, een onroerendgoedbedrijf, omdat ze naar verluidt nepnieuws over het Sinopharm Covid19 vaccin hebben geschreven en dit vervolgens verspreid. De DES claimt dat daarmee de Thaise regering in diskrediet is gebracht.

Het bedrijf, Accap Assets Co beweerde in een schrijven dat online circuleerde dat het in staat was om 20 miljoen doses van het Sinopharm-vaccin te leveren, maar werd door premier Prayut Chan-o-cha en andere regeringsfiguren tegengewerkt om dit werkelijk in de praktijk te brengen.

De regering zegt dat dit totale nonsens is, maar Khun Duangrit bleef echter doorgegaan met het verspreiden van valse informatie over de kwestie tijdens een audioconferentie in de Clubhouse-app, zo beweerde de minister van ministerie van Digitale Economie en Maatschappij, Khun Chaiwut Thanakhamanusorn in het afgelopen weekend.

Khun Duangrit had beweerd dat iemand 5 miljoen baht als “Teamoney” had gevraagd in ruil voor het verkrijgen van een afspraak om een ​​leveringsovereenkomst van Sinopharm met de premier te bespreken, aldus Khun Chaiwut.

Alles wat Khun Duangrit tijdens de sessie in het clubhuis had gezegd, is opgenomen en zal als bewijs tegen hem worden gebruikt, aldus Chaiwut.

De minister zei dat het anti-nepnieuwscentrum van DES contact had opgenomen met de Food and Drug Administration (FDA) en te horen kreeg dat het onroerendgoedbedrijf nooit toestemming van de FDA had aangevraagd om het vaccin te importeren.  Evenmin was het een officiële vertegenwoordiger van Sinopharm in Thailand.

Dr. Nithi Mahanonda, secretaris-generaal van de Chulabhorn Royal Academy, noemde Accap Assets Co ook eerder onbetrouwbaar nadat het geen formeel dossier over het vaccin had ingediend, wat een vereiste is voor het indieningsproces van de FDA.

De DES werkt samen met de Technology Crime Suppression Division en het ministerie van Volksgezondheid om bewijs te verzamelen ter ondersteuning van aanklachten die zullen worden ingediend tegen Accap Assets Co, khun Duangrit en alle andere partijen die betrokken zijn bij het verspreiden van deze valse informatie, aldus Khun Chaiwut.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!