De rechterlijke beslissing inzake dubbele prijsstelling bij ziekenhuisbezoek in Thailand aangespannen door de Nederlandse Erwin Buse vertraagd

BANGKOK:- De langverwachte “dual pricing”-zaak die een Nederlandse expat in Hua Hin tegen de Thaise gezondheidsautoriteiten aanspant, zal pas over een week worden beslist.

Erwin Buse vertelde een formele hoorzitting was geweest waar de administratieve zaak officieel werd overgedragen aan rechters. Het hoofd van een onafhankelijke commissie was aanwezig om de rechters te adviseren en het feitenonderzoek is nu gesloten.

De eindbeslissing over de zaak wordt naar verwachting aanstaande dinsdag 28 september door de rechtbank bekendgemaakt.

Toen Erwin Buse enkele jaren geleden werd behandeld voor kanker, moest hij meer betalen dan Thaise patiënten in het ziekenhuis Hua Hin

Het was dan maar een paar honderd baht per keer, maar Erwin voerde een principieel betoog en bleef tot het einde toe volharden door met het ziekenhuis te blijven discuteren, waarbij er nu  schijnbaar gunstige beslissing in zijn voordeel zal zijn, de volhardende Nederlander kent nu inmiddels wel de fijne kneepjes van een rechtszaak.

Zo beweert Erwin dat dit niet grondwettelijk was en noemde zelfs Anutin Charvirakul, de minister van Volksgezondheid en DPM, in deze historische zaak.

Het is aangetoond dat er in Thailand verschillende betalingsniveaus zijn, waarvan Erwin nu wil een einde zien aan discriminatie in Thaise ziekenhuizen. De zaak wordt nauwlettend gevolgd in Thailand en de beslissing kan verstrekkende gevolgen hebben.

 Dubbele prijsstelling in ziekenhuizen is niet het enige probleem.  Veel buitenlanders in Thailand – vooral langblijvers – zijn geschokt door de verschillende tarieven in plaatsen zoals nationale parken waar ingezeten buitenlanders tien keer meer kunnen betalen dan Thais.

Sommigen hebben zelfs opgeroepen om Thais in het buitenland op dezelfde manier te behandelen, terwijl anderen zeggen dat er overal dubbele prijzen bestaan ​​en dat mensen gewoon door moeten gaan.  Sommigen mensen vinden het niet meer dan normaal dat toeristen meer moeten betalen.

Maar terwijl velen zeggen dat dubbele prijsstelling in de particuliere sector één ding is, is door de staat gesponsorde oplichting iets heel anders.

Hoewel de pers gisteren een uitspraak verwachtte, wees de Erwin erop dat het slechts een laatste hoorzitting was en dat de zaak niet werd uitgesteld – de uitspraak stond altijd gepland voor 28 september.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron:Asean Now 

2 gedachten aan “De rechterlijke beslissing inzake dubbele prijsstelling bij ziekenhuisbezoek in Thailand aangespannen door de Nederlandse Erwin Buse vertraagd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!