De provincie Surin in Thailand krijgt als eerste de endemische status,….maar wel na Songkran!

SURIN:- De provinciale commissie voor overdraagbare ziekten heeft haar plan om de Covid19 infectieziekte tot endemische ziekte te verklaren uitgesteld van 1 april tot na het Songkran-festival, aldus een officiële bron.

Het besluit werd tijdens een commissievergadering onder voorzitterschap van vice-gouverneur Sermsak Seesan met Dr.  Sinchai Tantiratananon, hoofd van de provinciale gezondheidsafdeling, en Dr.  Wuthichai Paenthong, directeur van het Si Narong-ziekenhuis, en ongeveer 30 andere functionarissen genomen.

Tijdens de vergadering werd er duidelijk rekening gehouden met de huidige Covid19 situatie en de voortgang van de vaccinatiecampagne van de provincie voordat werd besloten om verder te gaan met het plan om Covid19 op 1 april als een endemische ziekte te verklaren nadat Songkran, die op 13 april begint, te verplaatsen.  De bron gaf geen nieuwe datum en gaf geen verdere verklaring voor het uitstel.

Het provinciale PR-bureau maakte afgelopen zondag op Facebook bekend dat Surin klaar was om Covid-19 op 1 april naar een endemische classificatie te verplaatsen.

De gouverneur van Surin, Khun Suvapong Kitiphatphiboon zei dat Surin klaar wae om de eerste provincie te zijn die de ziekte endemisch verklaart.  De lokale bevolking had goed samengewerkt om de volksgezondheid veilig te houden in overeenstemming met de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid voor covid-vrij.

Op 10 maart zei het Covid-19 Informatiecentrum dat het Nationaal Comité voor Overdraagbare Ziekten had besloten Covid-19 vanaf 1 juli als endemisch in het hele land te classificeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!