De provincie Songkhla heeft een avondklok van 30 dagen aangekondigd, bewoners moeten tussen 22:00 en 04:00 uur in huis blijven.

~MET DE KIPPEN OP STOK~
(Vroeg naar bed gaan en vroeg opstaan)

SONGKHLA:- De provinciale commissie voor overdraagbare ziekten van Songkhla heeft na een golf van Covid-19-gevallen in de provincie aangekondigd dat er met onmiddellijke ingang een avondklok wordt ingesteld welke tot woensdagavond tot 29 juli van kracht is.

De gouverneur van de provincie, Khun Jaruwat Kliangklao, tevens voorzitter van de commissie, zei dat de avondklok is bedoeld om de beweging van bewoners tussen 22:00 en 04:00 uur te beperken.

De restaurants, markten en warenhuizen mogen open blijven tot 21.00 uur.

Khun Jaruwat vertelde dat de piek in het aantal Covid-19-gevallen werd toegeschreven aan persoonlijke interacties en contact in risicogroepen, wat leidde tot de verspreiding van het virus.

Dr. Supat Hasuwannakit, directeur van het Chana-ziekenhuis, zei dat deze week meer dan 500 bedden zullen worden verkregen nadat er drie veldhospitalen zijn opgezet, hij meent dat het ongeveer een maand zal duren om het aantal Covid-19-gevallen te verminderen.

Ondanks beperkingen in de zuidelijke provincies is het virus er toch in geslaagd om zich over de gemeenschappen te verspreiden.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Assawin Pakkawan
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “De provincie Songkhla heeft een avondklok van 30 dagen aangekondigd, bewoners moeten tussen 22:00 en 04:00 uur in huis blijven.”

 1. Ja mooi.geregeld.
  Ha ha
  Tussen 22.00u en 04.00u slapen de meeste thai zowiezo al.
  Met de kippen op stok is 19.00 u
  Maar hier zijn de meeste thai al tussen 19 a 20u binnen in hun hok.
  5555555555

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!