De provincie Khon Kaen heropent veldhospitalen als reactie op toenemende aantal covid19 infecties

THAILAND:- Het Comité voor overdraagbare ziekten van Khon Kaen heeft besloten om twee veldhospitalen te heropenen om het stijgende aantal nieuwe Covid-19-gevallen op te vangen.

Het Phutthamonthol veldhospitaal en het agrarisch en coöperatief trainingscentrum veldhospitaal zullen binnenkort klaar zijn om nieuwe patiënten te behandelen”, zo vertelde de gouverneur van Khon Kaen, Khun Somsak Jangkrakul, die voorzitter van deze commissie is.  

“De veldhospitalen zullen worden bemand door medici van respectievelijk Sirinthorn- en Ban Phai-ziekenhuizen.”

De commissie heeft het Khon Kaen Central Hospital ook de bevoegdheid verleend om nieuwe Covid-19-patiënten over te brengen naar andere medische voorzieningen of veldhospitalen in de provincie om de behandeling te optimaliseren en de drukte te verminderen.

Khun Somsak maakte bekend dat Khon Kaen meer dan 300 nieuwe infecties heeft geregistreerd.

 “We vinden meestal clusters van nieuwe infecties in fabrieken, versmarkten en onder mensen die religieuze ceremonies en begrafenissen bijwonen”, zei hij.  “De laatste cluster werd aangewakkerd door een groep die vorige week was gaan vissen op de Ubolratana-dam.  Vijf leden van de groep zijn tot nu toe positief getest.

 “Vermijd alsjeblieft het bijwonen van feesten of sociale bijeenkomsten om het risico op infecties te verminderen”, adviseerde hij.  “Als een ceremonie niet kan worden vermeden, blijf dan uit de buurt van drukte en eet niet aan dezelfde tafel als anderen.”

Een daling van het aantal infecties had geleid tot de sluiting van Phutthamonthol veldhospitaal  op 30 augustus en die van Agrarisch en coöperatief trainingscentrum Veldhospitaal amper een maand later.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!