De protestgroepen in Bangkok beloven dit weekend doorlopende demonstraties

~EEN POTJE TE VUUR HEBBEN STAAN~
(Iets onaangenaams te verwachten hebben)

BANGKOK:- De protestgroepen Prachachon Khon Thai en Thai Mai Thon, die afgelopen donderdag grote protesten in Bangkok hebben gehouden en waartegen de Thaise overheid met juridische stappen heeft gedreigd, hebben gezworen de protesten dit weekend  voort te zetten. Een derde prominente anti-establishmentgroep, Ratsadon, demonstreerde eergisteren bij het Democracy Monument, maar heeft zich niet verplicht tot de geplande protestevenement van vandaag of morgen.

Ondanks dat de politie verklaarde dat ze leiders en demonstranten zouden vervolgen bij de evenementen van gisteren voor het schenden van de gezondheidsveiligheidsaankondiging van de Bangkok Metropolitan Administration en het Covid-19 nooddecreet bij het verzamelen van meer dan 50 mensen, zijn de 2 groepen van plan om dit weekend de demonstraties te hervatten.

De Thaise leider Nititorn Lumlua van de groep Prachachon Khon aan dat ze een brief zouden presenteren waarin wordt geëist dat de regerende partij van Thailand, Palang Pracharat, wordt ontbonden.  Hij instrueerde de menigte demonstranten dat de groep vandaag om 15.00 uur opnieuw bijeen zal komen.

Khun Jatuporn Prompan, leider van Thai Mai Thon, zei dat hij telefonisch met Nititorn had gesproken om plannen te coördineren om de protesten morgen voort te zetten.  Hoewel de groepen die ze leiden verschillende politieke ideologieën hebben, hebben ze zich verenigd tegen een gemeenschappelijke vijand in premier Prayut Chan-o-cha en zijn regering.

De Ratsadon-groep heeft als doel gesteld om de regerende regering binnen de komende 3 maanden te verwijderen.  Leider Parit Chiwarak alias “de pinguïn” die herstelde van zijn hongerstaking in de gevangenis, vertelde supporters dat de droom van verandering dit jaar niet onmogelijk is.  De groep marcheerde eergisteren naar het parlement om een ​​nieuwe grondwet, hervorming van de monarchie en de verwijdering van premier Prayut te eisen.  Het protest eindigde rond 20.30 uur op de Pathumwan-skywalk.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thaise PBS World 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thaise PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!