De prijs van goudsbloemen in Thailand stijgt door de grote verkiezingsvraag naar grote hoogte

KHON KAEN:- De goudsbloemtelers en -verkopers zien een grote stijging naar de vraag naar de bloem in de aanloop naar de algemene verkiezingen van 14 mei, met als gevolg dat de prijs flink stijgende is.

De felgele bloem wordt vaak gebruikt om slingers te maken die verkiezingskandidaten tijdens hun bijeenkomsten kunnen dragen.  De bloem is synoniem geworden met Thaise verkiezingen.

Khun Janya Thana, een 53-jarige goudsbloemkweker in de provincie Sukhothai, vertelde dat de bestellingen voor haar goudsbloemen ongeveer 10 keer zo hoog was als de gebruikelijke periode.

Normale bestellingen waren ongeveer 1.000 bloemen per dag, maar nu waren dat er meer dan 10.000, zei ze.

De teelster schreef de stijging van de vraag toe aan verkiezingsbijeenkomsten in de aanloop naar de aanstaande nationale verkiezingen, evenals aan het Songkran-festival in april, waar enorme hoeveelheden goudsbloemen zouden worden gebruikt.

Khun Vichien Prasompol, een 44-jarige goudsbloemverkoper op een versmarkt in de provincie Khon Kaen, zei dat grote hoeveelheden van de bloem werden gekocht om slingers te maken voor politici die meededen aan de verkiezingen.

Hij zei dat de huidige prijzen van goudsbloemen veel hoger was dan zelfs drie weken geleden, toen er een overproductie was.  In die tijd werd goudsbloem verkocht voor 30 baht per 100 bloemen, of 0,30 baht per bloem, maar nu was de prijs 2 baht per stuk.

De verkoper zei dat hij nu tussen de 30.000 en 50.000 goudsbloemen per dag verkocht.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!