De premier van Thailand, beweert dat hij noch een dictator is, noch blind voor de standpunten van tegenstanders

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft beschuldigingen weerlegd dat hij een dictator is, die ernaar streeft om tot 20 jaar aan de macht te blijven om de 20-jarige nationale strategie uit te voeren, of dat hij blind is voor de standpunten van zijn tegenstanders.

In plaats daarvan zei hij dat hij klaar is om te luisteren, om verbeteringen aan te brengen, eraan toevoegend dat hij niet iedereen tevreden kan stellen “omdat, als er een fout wordt gemaakt, waarvoor hij uiteindelijk verantwoordelijk zal worden gehouden.”

Tijdens zijn speciale toespraak voor de Universiteit van de Thaise Kamer van Koophandel gisteren (zondag 21 november) verwees hij naar de 20-jarige nationale strategie, die is beschreven als een excuus voor hem om de komende 20 jaar aan de macht te blijven, en zei dat hij weet niet wat zijn toekomst zal zijn, net zoals hij wakker wordt en of hij zal leven of sterven in de komende 24 uur.

De premier zei ook dat hij, om de belangen en veiligheid van Thailand in de internationale gemeenschap te beschermen, buiten de Thaise grenzen moet denken en moet communiceren met andere landen, vooral met de supermachten.

Hij haalde het besluit van zijn regering aan om toegang te krijgen tot de alomvattende en progressieve overeenkomst voor het trans-Pacific Partnership (CPTTP) vrijhandelsakkoord, maar met een aantal voorbehouden voor toekomstige onderhandelingen, met een volledig besef van de positieve en negatieve kanten van de overeenkomst.

De CPTTP is een vrijhandelsovereenkomst tussen Australië, Brunei, Canada, Chili, Japan, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Peru, Singapore en Vietnam.

Verwijzend naar de verschillende problemen waarmee het land te kampen heeft, variërend van armoede, overstromingen en schulden van huishoudens tot sociale ongelijkheid, onrecht en nationaal concurrentievermogen, pleitte hij voor samenwerking en begrip van alle belanghebbenden, en zei dat het zonder hun steun moeilijk zal zijn om de problemen op te lossen.

In een commentaar op de verschillende door de belastingbetaler gefinancierde economische stimuleringsregelingen, zoals “Rao Chana” (We Win) en een eigen bijdrage van 50:50, die de Thaise Kamer van Koophandel heeft voorgesteld om de regering te verlengen, legde de premier uit dat de regering heeft zijn best gedaan om mensen te helpen door de economische ontberingen als gevolg van de COVID-19-pandemie heen te komen.

Hij merkte echter op dat de uitgaven voor deze regelingen gepast en redelijk moeten zijn, anders zullen mensen gewend raken aan uitkeringen, wat kan leiden tot meer formele en informele leningen aan huishoudens.

Wat betreft financiële steun aan kleine en middelgrote ondernemingen, in de vorm van leningen tegen een lage rente, zoals gevraagd door de particuliere sector, zei de premier dat hij, als hij een bankier was, leningen tegen een lage rente zou verstrekken.

Aangezien hij echter geen bankier is en geen bank bezit, zei hij dat hij de banken niet kon dwingen te doen wat hij wilde en drong hij aan op begrip voor zijn tekortkomingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in BANGKOK
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!