De premier plant een mobiele kabinetsvergadering in Noordoost-Thailand om de economische uitdagingen van Nong Bua Lamphu aan te pakken

NONG BUA LAMPHU:- De premier heeft zijn plannen bevestigd om in november een mobiele kabinetsvergadering te houden in de noordoostelijke provincie Nong Bua Lamphu. De primaire focus van de bijeenkomst zal liggen op het aanpakken van de economische uitdagingen waarmee de provincie momenteel wordt geconfronteerd. Khun Srettha Thavisin maakte zijn besluit bekend tijdens zijn bezoek aan het douanekantoor aan de Laos-grenscontrole in Nong Khai.

De keuze voor Nong Bua Lamphu als locatie voor de bijeenkomst volgde op een inspectiereis van de premier naar de noordoostelijke regio. Nu de lokale bevolking worstelt met problemen zoals lage inkomens, drugsproblemen en droogte, wil khun Srettha deze kwesties tijdens de kabinetsvergadering op de voorgrond brengen.

Voor zijn bezoek aan Nong Khai was khun Srettha vrijdag bij Khon Kaen en Udon Thani geweest. De 61-jarige premier sprak zijn geloof uit in het economische potentieel van deze twee provincies, gezien hun strategische ligging nabij Laos en de aanwezigheid van luchthavens om het toerisme te stimuleren. Laos, met zijn hogesnelheidstreinverbindingen met China, biedt aanzienlijke groeimogelijkheden voor deze provincies.

Tijdens zijn interactie met de media werd khun Srettha ondervraagd over de tweede fase van het tweesporige treinproject van Khon Kaen naar Nong Khai. De premier verzekerde dat de kwestie tijdens de volgende kabinetsvergadering aan de orde zou worden gesteld, aangezien er al geld is toegewezen voor de aanleg van het spoor.

De premier benadrukte de noodzaak om de bouw te synchroniseren met de oprichting van een vrachtstation bij de Thais-Laotiaanse Vriendschapsbrug die Nong Khai en Vientiane in Laos verbindt.

Khun Srettha benadrukte de gezamenlijke inspanningen van meerdere overheidsinstanties om de lokale faciliteiten te verbeteren, zodat ze aansluiten bij de exportmogelijkheden van Laos en China. Hij verwees naar eerdere succesvolle internationale handelsbesprekingen en sprak zijn voornemen uit om volgende maand de noordoostelijke regio opnieuw te bezoeken om de voortgang van de infrastructuurprojecten te beoordelen.

Uit rapporten blijkt dat bedrijfsleiders uit Nong Khai tijdens zijn bezoek aan de premier hun wens hebben geuit voor de bouw van een brug die Nong Khai en Vientiane verbindt tegen 2029. De vertegenwoordigers verzochten de premier ook om de oprichting van een zakencentrum voor handelaren te ondersteunen.

Bovendien drongen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven er bij de regering op aan om het initiatief van de Khon Kaen Universiteit te steunen om een ​​school voor hogesnelheidsspoorwegtechniek op te richten. Deze stap wordt gezien als een cruciale stap om de arbeidsmarkt in de noordoostelijke regio te versterken en te pleiten voor een meer pro-Nong Khai economisch beleid, zo las uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in de Bangkok Post.

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!