De politie van Pattaya gaat hardhandig optreden tegen vermeende bedelarij waarbij minderjarigen betrokken zijn

PATTAYA:- De politie van Pattaya gaat zich hard opstellen tegen een groep opgestelde bedelaars uit de buurlanden van Thailand die minderjarigen jongeren gebruiken om geld te bedelen.

Een gecombineerd team van politie en stadsfunctionarissen van Pattaya zijn deze week naar de Tree Town markt in Soi Buakhao gegaan om te reageren op berichten van bezorgde inwoners over straatbedelaars die naar eigen zeggen minderjarigen gebruikt om geld van toeristen te vragen.

Het team doorzocht het gebied en trof daar een Cambodjaanse vrouw met een baby aan, ze vinden ook een bos bloemen, waarvan ze vermoeden dat de vrouw daarmee leurde.  De Cambodjaanse vrouw zou hebben toegegeven illegaal de Thaise grens overgestoken te hebben en naar Pattaya gegaan te zijn om werk te zoeken.

Het onderzoeksteam kwam een andere Cambodjaanse vrouw tegen die volgens de politie ook geld van toeristen vroeg.  Ze hadden drie kinderen van ongeveer 2-5 jaar oud met haar.  Uiteindelijk werden zowel de vrouwen als de kinderen met één pick-up truck van de politie naar het bureau van Pattaya gebracht.

Het is niet duidelijk welke aanklachten zullen worden uitgevoerd.  Het was ook niet duidelijk van de kinderen echt familie waren van de vrouwen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: TPN News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!