De politie van Chiang Mai ontkent het inhuren van ‘Thaise schoonheden ‘ als onderdeel van verkeersveiligheidscampagne

CHIANG MAI:- Het politiebureau van Hang Dong in Chiang Mai heeft een verklaring afgegeven waarin het ontkent dat het zgn. “pretties” had ingehuurd om gratis koffie uit te delen aan automobilisten bij een controlepost buiten het districtskantoor.

De verklaring kwam nadat beelden van twee provocerend gekleed dames online gingen en ijskoffie aan automobilisten uitdeelden hetgeen woede veroorzaakten onder de Thaise bevolking.

De dames in kwestie ware door een sushi-buffetrestaurant in de wijk Hang Dong ter beschikking gesteld, dat belangstelling had getoond om tijdens de nieuwjaarsvakantie mee te doen aan de verkeersveiligheidscampagne van de politie.  Het restaurant had ons echter niet van tevoren laten weten dat ze mooie “Thaise Schoonheden” zouden sturen, zo staat in de verklaring te lezen.

“De campagne heeft als doel de verkeersveiligheid te bevorderen door gratis koffie uit te delen aan automobilisten, zodat ze zich tijdens het rijden niet in slaap zouden vallen.

Naast particuliere partners deden ook vrijwilligers van organisaties en het grote publiek mee aan de campagne.”

In de verklaring stond verder te lezen dat de plv. hoofdcommissaris van Chiang Mai na inspectie van de controlepost de twee vrouwen beval te stoppen met hun activiteiten en op te stappen en droeg de dienstdoende agenten en vrijwilligers op zich strikt aan de verkeerswet te houden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!