De Pasak Chonlasit-dam gaat de waterafvoer verdubbelen, de Chao Phraya en de Pa Sak-rivieren zullen verontrustende stijgen

BANGKOK:- Het bureau van Thaise waterbronnen, het ONWR heeft de waarschuwing doen uitgaan dat de niveaus van de Pa Sak- en Chao Phraya-rivieren aanzienlijk zullen stijgen zodra de Pasak Chonlasit-dam de afvoersnelheid verdubbelt. 

Khun Chayan Muangsong, de plv. secretaris-generaal van ONWR, verklaarde dat de Pa Sak-rivier met 0,4 tot 1 meter zal stijgen van het district Phattana Nikhom in Lopburi naar het district Tha Ruea in Ayutthaya, terwijl het waterpeil aan het einde van de Rama VI-dam met 0,4 tot 0,6 meter. 

Met zware regen voorspeld tot zondag in de meeste delen van Thailand in het vooruitzicht, speculeert het ONWR dat deze week 400 miljoen kubieke meter water door de Pasak Chonlasit-dam in Lopburi zal stromen. Daarom moet het Koninklijk departement van waterirrigatie de drainage van de dam geleidelijk verhogen van 400 naar 800 kubieke meter per seconde. 

Het ONWR zei ook dat het waterpeil aan de samenvloeiing van de rivieren Pasak en Chao Phraya in Phra Nakhon Si Ayutthaya met 0,25 tot 0,5 meter zal stijgen. Hij zei dat zo’n 3.300 tot 3.500 kubieke meter water per seconde door het Bang Sai-district van Ayutthaya zal stromen en plotselinge overstromingen kan veroorzaken. Hij voegde eraan toe dat het agentschap probeerde het water om te leiden naar Thung Bang Rakam in Phitsanulok, maar de Ping-rivier in de richting van de Chao Phraya is al overstroomd.

Daarom heeft ONWR geprobeerd het effect op laaglandgebieden van Chai Nat tot Samut Prakan te verminderen door de waterstroom door de Chao Phraya-dam op ongeveer 2.800 kubieke meter per seconde te houden. Hierdoor zal het waterpeil boven de dam van de districten Muang en Manorom in Chai Nat en het district Muang in Uthai Thani met 0,3 meter stijgen

Ondertussen heeft het ONWR de volgende instructies uitgegeven die relevante instanties moeten volgen: 

• Toezicht houden op de situatie, inspecteren en versterken van waterbeschermingsgebouwen en dijken in risicogebieden. 

• Bereid apparatuur voor om onmiddellijke hulp te bieden aan slachtoffers van overstromingen. 

• Pas waterbeheerplannen bij stuwmeren en dammen aan, terwijl laaglandgebieden worden gebruikt om de waterstroom om te leiden en voor te bereiden op plotselinge overstromingen. 

• Geef waarschuwingen voor mensen die in gebieden wonen die gevaar lopen op overstromingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!