De overpeinzing van de Rotterdamse Dick s’morgens om vijf uur in alle vroegte

BANGKOK:- Voor degenen die dit niet weten, uw nieuwsbeer is een grote fan van de columns van de Rotterdamse Dick van der Lugt. Deze virtuoos in het schrijven van interessante vaak leuke stukjes trekt al jaren mijn grote aandacht, zodat ik mij tot aanhanger van deze begenadigd auteur mag noemen. 

Zo maakte Dick gisteren bij het krieken van de dag, om precies te zijn 05:55 uur zijn overpeinzing aan zijn volgers bekend, waarbij hij zich afvroeg of er nog onwetenden onder zijn lezers aanwezig waren en vervolgt met: het cijfer 5 wordt in het Thais uitgesproken als ha. Wat er te lachen valt op het tijdstip waarop de meeste mensen nog op één oor liggen, zal ik u vertellen. Overigens: mocht u denken dat ik het tijdstip heb gefantaseerd, dan heeft u het mis. Het stond er echt op mijn iPhone.

Ik ben geen lachebekje, barst zelden tot nooit uit in een schaterpartij. Maar ik amuseer me wel als ik lees dat de Thaise overheid weer eens wat doms heeft gedaan, hetgeen ze regelmatig doet. Sommige bewindslieden lijken de lagere school niet te hebben afgemaakt te oordelen aan hetgeen ze te berde brengen.

Een voorbeeld dat ik nooit zal vergeten is de minister van Volksgezondheid (niet de huidige) die ter bestrijding van zwaarlijvigheid het voorstel opperde om voortaan in suikerzakjes minder suiker te doen. Is dat lachen of niet?

De huidige kan er ook wat van, want adviseerde de bevolking om twee mondkapjes over elkaar te dragen, een advies dat door velen wordt opgevolgd. Het mondkapje, zo moet hij toch weten, biedt nul bescherming tegen besmetting en zoals iedereen die heeft opgelet bij de rekenles weet: tweemaal nul is nog steeds nul. Maar de man is zelf een nul dus wat zou ik hem kwalijk nemen?

Mijn stadsgenoot Bas van van Toor (van het duo Bassie en Adriaan) heeft als levensmotto Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Thailand staat wereldwijd bekend als het Land of Smiles. Ik noem het Land of Clowns. En de krant die braaf alle clowneske besluiten van de overheid kritiekloos meldt, de Lach en niet dat ondeugende weekblad wat uw nieuwsbeer stiekem van zijn vader maakte om de wulps afgebeelde dames te bekijken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Dick van der Lugt
Bron: dickvanderlugt.nl

Eén gedachte over “De overpeinzing van de Rotterdamse Dick s’morgens om vijf uur in alle vroegte”

  1. Wel jammer dat tussen neus en lippen wordt medegedeeld dat mondkapjes niet werken, daar denken de specialisten bij de WHO toch echt anders over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!