De opening van vliegveld Betong in de provincie Yala laat op zich wachten 

~WACHT EEN BEETJE IS OOK EEN DORP~
(Geduld betrachten)

YALA:- De inhuldiging van Betong Airport in de provincie Yala, oorspronkelijk gepland voor april, is vertraagd vanwege de derde golf van Covid-19.  Het zou het goedkeuringsproces hebben beïnvloed, zo vertelde de directeur van het Department of Airports, khun Apirat Chaiwongnoi.  

Het vliegveld Betong wordt de 29e luchthaven onder het bestuur van het Department of Airports en bedient zowel militaire als commerciële vluchten.  Apirat verwacht dat in juni de nodige aanpassingen zijn afgerond en de luchthaven kort daarna haar vergunning krijgt.  

De 920 hectare grote luchthaven ligt in het subdistrict Yarom en op 12 kilometer van het stadscentrum van Betong.  De luchthaven, die werd gebouwd met een budget van 1,9 miljard baht, heeft een landingsbaan van 1,8 kilometer die plaats biedt aan kleine vliegtuigen met 70 tot 80 zitplaatsen, evenals een terminal die is ontworpen voor 300.000 passagiers per jaar.  De landingsbaan wordt verlengd tot 2,1 kilometer om in de toekomst grotere inf 31 C-vliegtuigen te kunnen huisvesten. 

In februari diende Nok Air een voorstel in bij het Ministerie van Transport voor vluchten tussen de luchthaven Don Mueang in Bangkok en de luchthaven Betong en vroeg om financiering.  Het bedrijf vroeg om een ​​garantie dat hun vluchten naar Betong de eerste zes maanden voor minstens 75 procent bezet zouden zijn en daarna voor 60 procent.  Nok Air was van plan zes keer per week tussen Don Mueang en Betong te vliegen en wilde gebruik maken van kleine vliegtuigen met 86 zitplaatsen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!