De opening van het nieuwe schooljaar definitief uitgesteld tot 1 juni

~JEUK LEERT KLAUWEN EN ARMOEDE LEERT HUISHOUWEN~
(Men zal zich moeten schikken naar de minder prettige situatie)

Bangkok:- Het ministerie van Onderwijs heeft besloten de start van het nieuwe schooljaar tot 1 juni uit te stellen vanwege toenemende bezorgdheid over de Covid19 pandemie

De Minister van Onderwijs, Khun Trinuch Thienthong zei dat de beslissing werd genomen tijdens een vergadering met de secretaris en secretarissen-generaal van het Bureau van de Commissie voor Basisonderwijs, het Bureau van de Commissie voor Beroepsonderwijs, het Bureau van de Commissie voor Privéonderwijs en het Bureau van -formeel en informatieonderwijs.

Ze werden geïnformeerd over de situatie en bespraken de heropening van scholen.

Tijdens de bijeenkomst werd besloten om de opening van het eerste semester van het nieuwe academiejaar uit te stellen van 17 mei naar 1 juni, omdat besmettingen met het coronavirus ernstiger kunnen zijn en klassen en activiteiten kunnen beïnvloeden.

Ook de ouders maken zich zorgen.
Het ministerie had richtlijnen opgesteld om ervoor te zorgen dat de vertraging geen invloed had op leermogelijkheden en studentenrechten.

Tussen 17 mei en 31 mei moeten alle scholen en leraren leerlocaties, management en andere gerelateerde taken voorbereiden voor het nieuwe semester en zorgen voor een volledig begrip met de ouders, zo vertelde khun Trinuch.

Leraren kunnen worden gevraagd om studenten thuis te bezoeken en online aanvullende leeractiviteiten te organiseren.

Het ministerie zou de situatie en de aankondigingen van het Centrum voor Situatiemanagement in Covid-19 (CCSA) voortdurend evalueren, omdat het de impact van de vertraging bij de heropening van scholen voor studenten wilde minimaliseren.

De scholen aan de rand van steden die slechts marginaal werden getroffen door de uitbraak van Covid-19, zouden mogelijk normale cursussen kunnen aanbieden.

“Momenteel hebben Mathayom Suksa 1 en Mathayom Suksa 4 student en hun toelating tot scholen in het hele land nog niet voltooid.”

“Ongeveer 10.000 scholen hebben de deadline voor hun toelatingsexamen voor studenten gemist. Dit is nog een reden waarom de start van het nieuwe schooljaar moet worden uitgesteld.”

 “De nieuwe ambtsperiode wordt slechts 11 dagen vertraagd. Gedurende deze tijd moeten alle onderwijsinstellingen cursussen voorbereiden om aan het curriculum te voldoen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!