CCSA geeft richtlijnen uit voor het omgaan met stoffelijke overschotten van personen die door het Covid19 virus zijn overleden

~EEN LIJK IN DE KAST VINDEN~
(Een onaangename erfenis)

BANGKOK:- Het Centrum voor COVID-19 Situatie Administratie (CCSA) heeft op de Facebook pagina van de Thaise overheid laten weten dat een stoffelijk overschot van een aan Covid19 overleden personen nog steeds het virus kunnen verspreiden, zelfs nadat de patiënt is overleden.  

Dus het geïnfecteerde lichaam moet op de juiste manier worden beheerd om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.  

Hier zijn de richtlijnen voor het beheren van de overblijfselen van een COVID-19-slachtoffer:

  1. Plaats het lichaam van de overledene in een dubbeldikke waterdichte lijkzak, en besproei de buitenkant van de zak met een desinfectiemiddel.
  2. Open de lijkzak niet meer, ook niet voor het ceremoniële wassen, ook niet voor een balseming.
  3. Plaats de lijkzak in een doodskist en verzegel deze.
  4. Pas daarna kunnen de nabestaanden van de overledenen de persoon naar de tempel brengen om de religieuze ritten uitvoeren.

Alleen op deze manier kunnen we een verder verspreiding van het virus tegengaan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ศูนย์ ข้อมูล COVID19 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!