De oostkust van Thailand moet zich deze week schrap zetten voor hevige regen en harde wind

PATTAYA:- Het Thais meteorologisch instituut heeft een weerswaarschuwing afgegeven voor zware regenval en windvlagen voor de oostkust van Thailand.

Het Thaise weerinstituut heeft zware tot zeer zware regenval in delen van het noordoosten, oosten (Pattaya en Jomtien) en zuiden voorspeld, waarna deze weersomstandigheden zich verspreiden naar de rest van het land. 

Het weerinstituut hebben inwoners gewaarschuwd om op te passen voor de gevaren van onweersbuien, aangezien windvlagen, bliksem en hagel mogelijk zijn tijdens onweersbuien.

De sterke wind kan bomen en hoogspanningskabels doen omvallen, waardoor onbeveiligde infrastructuur beschadigd raakt. Overstromingen en aardverschuivingen zijn mogelijk in gebieden waar de onweersbuien zware regenval veroorzaken.

“Mawar”, dat is geëvolueerd van tropische storm tot tyfoon, bevindt zich momenteel in de Stille Oceaan en zal naar verwachting naar het noordwesten trekken in plaats van de Zuid-Chinese Zee en door de Filippijnen trekken, volgens het Thai Meteorological Bureau. Twee weerdiensten, het Joint Typhoon Warning Center (TMD) en het Japan Meteorological Agency (TMA), waarschuwden dat Mawar dit weekend zou kunnen uitgroeien tot een “supertyfoon” als gevolg van de stijgende zeewatertemperaturen in de Stille Oceaan.

Het Thaise weerinstituut voorspelde echter dat Mawar zou verzwakken tot een depressie en Thailand niet zou bereiken.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!