De onlangs gelanceerde pensioenloterij in Thailand kent zeer weinig belangstelling

PATTAYA:- Uit een recente opiniepeiling is gebleken dat de meeste Thais niet geïnteresseerd zijn in het gebruik van het nieuwe pensioenloterij project van het ministerie van Financiën om te sparen voor hun pensioen. Het onderzoek werd van 1 tot 3 juli 2024 uitgevoerd door het National Institute of Development Administration (NIDA Poll) en omvatte landelijk 1.310 respondenten.

Het project, gepresenteerd door vice-minister van Financiën, Khun Paophum Rojanasakul, zal ervoor zorgen dat het Bureau van het Nationaal Spaarfonds (NSF) een loterij zal starten om sparen voor hun pensioen te stimuleren. Volgens Paophum zal het geld dat aan de loten wordt besteed niet verloren gaan, omdat kopers hun investering plus enige rente terugkrijgen bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

De resultaten van het onderzoek vertellen echter een ander verhaal: bijna de helft van de deelnemers (46,34 procent) is “helemaal niet geïnteresseerd” in de pensioenloterij. Slechts 15,42 procent van de ondervraagden zegt “zeer geïnteresseerd” te zijn in het voorstel.

Wanneer gevraagd wordt naar de goedkeuring van het project, ontstaat er een gemengd beeld. Terwijl 26,34 procent het ‘absoluut eens’ is met het plan, is 30,99 procent het ‘volledig afwijzen’. Nog eens 16,87 procent is er ‘enigszins tegen.

Een ander punt uit het onderzoek betreft de exclusiviteit van het aanbod van de pensioenloterij. Ruim een derde (36,16 procent) van de deelnemers is het er niet mee eens dat de verkoop van pensioenloterijen uitsluitend is voorbehouden aan leden van het NSF en het Sociale Zekerheidsfonds, evenals aan werknemers buiten het SSF-systeem

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “De onlangs gelanceerde pensioenloterij in Thailand kent zeer weinig belangstelling”

  1. Als je een Thai vraagt: wil je nu 200.000 bath of over een jaar 365.000 baht, dan kiezen ze voor optie een.
    Sparen en vooruitzien is niet relevant, als je opgroeit in een omgeving waar de meesten van dag tot dag leven met de nodige onzekerheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!