De Omicron-variant in Thailand rukt op, 9 bevestigde gevallen en 5 vermoedelijke gevallen

THAILAND:- De Covid19 Omicron variant sluipt langzaam Thailand binnen.  De Thaise gezondheidsdienst heeft tot nu toe  9 bevestigde gevallen van de Omicron-variant binnen de grenzen van Thailand gediagnosticeerd.

Van die negen gevallen is de genoomsequentie volledig bepaald en bevestigd dat ze absoluut de nieuwe en sterk geïnfecteerde variant zijn.  Er wordt aangenomen dat Omicron besmettelijker maar minder ernstig is dan andere stammen, inmiddels is de eerste Omicron-dode in het VK geregistreerd.

Afgezien van de bevestigde gevallen, onderzoeken medische functionarissen momenteel nog 5 mogelijke gevallen.  Dr. Supakit Sirilak, de directeur-generaal van de afdeling Medische Wetenschappen, zegt dat die 5 mogelijke Omicron-variantinfecties momenteel volledige genoomsequentietests ondergaan die zullen bevestigen dat de Covid-19-gevallen zonder twijfel de nieuwe variant zijn.

Tot dusver zijn alle bevestigde gevallen, evenals mogelijke gevallen, gevonden bij internationale reizigers die in Thailand aangekomen waren, zij worden naar verluidt redelijk onder controle gehouden, dus het is te hopen dat Thailand nog steeds geïsoleerd is van de Omicron-variant.  Maar functionarissen, waaronder Dr. Supakit, zijn van mening dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het virus aan de grenzen van inkomende buitenlandse toeristen ontsnapt en in verder van Thailand door binnenlandse overdracht wordt aangetroffen.

De Thaise overheid benadrukt echter dat de bevolking van Thailand paniek moet vermijden en kalm moet blijven in het licht van een nieuwe golf van Covid-19-infecties als gevolg van de Omicron-variant.  Dr. Supakit zegt dat elke uitbraak van de nieuwe variant snel zal worden ingeperkt.  Andere functionarissen hebben mensen echter gewaarschuwd om waakzaam te blijven en voorspelden dat Thailand na de nieuwjaarsvieringen een uitbraak van Omicron-infecties zou kunnen zien.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!