De Omicron in Thailand is dominant en overstijgt 70% van alle nieuwe infecties in het land

BANGKOK:- De toenemende Omicron-infecties waren vorige week verantwoordelijk voor meer dan 70 procent van alle nieuwe Covid19 infecties n Thailand, zo liet de nationale gezondheidsdienst van Thailand gisteren weten.

Volgens het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, bleek uit een willekeurige DNA-sequencing dat de Omicron-variant verantwoordelijk was voor 70,3 procent van de infecties die tussen 2 en 8 januari werden gemeld.

De Delta variant was in dezelfde periode verantwoordelijk voor slechts 29,7 procent van de infecties . Het  CCSA zei dat de toename van infecties van nieuwe varianten niet onverwacht was.

In Thailand zijn in totaal 5.397 Omicron-infecties geregistreerd, met infecties in alle provincies behalve vijf.

Daarmee is de Omicron variant  nu verantwoordelijk voor 35,17 procent van de Covid-19-infecties in Thailand, maar Delta blijft de dominante variant met 76,71 procent.  Verwacht wordt echter dat die situatie snel zal omkeren in lijn met de wereldwijde dominantie van Omicron.

Gisteren werden in totaal 7.926 nieuwe Covid19 infecties geregistreerd, waaronder 412 onder buitenlandse bezoekers in pilot-toeristische provincies.  Ondertussen werden 3.612 Covid-patiënten ontslagen, waardoor 58.159 gevallen nog steeds in het ziekenhuis lagen, met 495 longinfecties en 115 beademingsapparaten.

Thailand zag ook 13 sterfgevallen als gevolg van Covid in de 24 uur tot maandag, de slachtoffers allemaal ouderen of personen die leden aan chronische aandoeningen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!