De olifanten en tijgerattracties in Thailand staan op de rand van faillissement

BANGKOK:- Een toeristische commissie luisterde gisteren naar de klaagzang  van exploitanten van olifanten- en tijgerattracties die door het Covid19 virus zijn getroffen.

Thailand’s olifanten- en tijgerattracties hebben geen baht méér in kas en zien óók géén opties meer, zo maakte één vertegenwoordiging uit deze sector bekend en smeekte gisteren de Thaise overheid om hulp.

De smeekbede werd aangehoord in het Tiger Kingdom in Chiang Mai, waar toerismecommissaris Sirinthorn Ramsut en Pheu Thai-parlementsleden een ontmoeting hadden met dierentuinexploitanten om een ​​oplossing te vinden uit de economische neergang welke door het Covid19 virus veroorzaakt is.

Pacha Rattanaphan, voorzitter van de Chiang Mai Tourism Business Association, zei dat de vijf tijgerattracties van Thailand geen geld meer hadden nadat ze er niet in waren geslaagd om financiële kredieten van banken te krijgen.

Hij voegde eraan toe dat olifantenreservaten moeite hadden om leningen te krijgen omdat ze voor hun land vaak geen papieren hebben. Hij riep de regering op om de opvangcentra toe te staan ​​hun olifanten in onderpand te geven voor leningen om veevoer te kopen bij gebrek aan inkomsten van toeristen.

Hij drong er ook bij de autoriteiten op aan om projecten voor duurzame gewassen te ontwikkelen om tijgers en olifanten te voeden.

De directeur van Khum Sue Trakarn, die twee Tiger Kingdoms in Chiang Mai en één in Phuket exploiteert, zei dat hun inkomen de afgelopen twee jaar was gedaald van bijna 1 miljoen baht per dag vóór Covid tot nul.

“Het bedrijf moet nog steeds de last dragen van het voeden en huisvesten van de bestaande 220 tijgers”, zei Kochakorn Chaibutr.  “Vroeger hadden we ongeveer 400 werknemers, maar nu is nog maar 30 procent van het personeelsbestand over.  Het bedrijf heeft nog steeds werkkapitaal nodig voor uitgaven van 4-5 miljoen baht per maand.  Kochakorn deed een beroep op de regering om een ​​financiële instelling te vinden die geld zou lenen aan zijn bedrijf.

Khun Wittaya Phongsiri, eigenaar van het Lanna Kingdom Elephant Sanctuary in het Mae Taeng-district van Chiang Mai, zei dat alle olifantenattracties in de noordelijke provincie de afgelopen twee jaar te lijden hebben gehad van de pandemie.

Hij “eiste” drie dingen van de regering: opschorting van alle schuldaflossingen voor olifantenbedrijven totdat de Covid-situatie verbetert, een financiële instelling die zakelijke leningen tegen lage rente zou verstrekken, en hulp bij de kosten voor het voeren van de olifanten, die hij een levend erfgoed van het Thaise volk noemde.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!