De noordelijke provincie Chiang Rai van Thailand méér dan klaar om weer toeristen te verwelkomen

CHIANG RAI:- De gouverneur van Chiang Rai nodigt volledig gevaccineerde toeristen uit om de pittoreske stad te bezoeken als onderdeel van de Blooming Chiang Rai-campagne dat binnenkort op 1 december begint.

De provinciegouverneur van Chiang Rai, khun Phassakorn Boonyaluck, vertelde tegen de pers dat de provincie nu klaar was om toeristen te hervatten die ten minste twee doses van een COVID-19-vaccin hadden gekregen nadat de provincie bijna twee jaar door de pandemie was getroffen.

Hij pochte wel dat ongeveer 58,9 procent van de inwoners van Chiang Rai tot nu toe volledig is ingeënt en dat dit aantal tegen 1 december zal stijgen tot 70 procent, net op tijd voor de komst van toeristen.

Over het thema ‘Bloeiend Chiang Rai’ zei de gouverneur dat de campagne tot doel heeft het kunst- en bloemenfestival van de provincie te promoten, dat van 18 december tot 1 januari zal plaatsvinden in de riettuin in het kanton Rim Kok.  Daarnaast houdt de provincie van 24 december tot en met 9 januari een bloemenfestival in het vlaggen- en lampenpark voor het 75-jarig jubileum in het kanton Wiang.

Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, heeft 11 districten van Chiang Rai aangewezen als speciale proefgebieden voor toerisme of “blauwe zone” om de heropening te controleren voor volledig gevaccineerde buitenlanders die bij aankomst negatief testten.

Khun Phassakorn kondigde aan dat, als alles goed gaat, Chiang Rai zou kunnen overwegen om andere culturele evenementen die zijn opgeschort, zoals het Festival of Flower Offering en de Midnight Walk for the Alms Tradition, te hervatten om zowel binnenlandse als internationale reizigers aan te trekken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!