Aan de 105 jaar lange dienst van Thaise Hua Lamphong Station in Bangkok komt nu een einde

BANGKOK:- Volgens de minister van Transport, khun Saksayam Chidchob, zal het prachtige treinstation van Hua Lamphong eind december van dit jaar volledig buiten gebruik worden gesteld.  Het onlangs opgeleverde Bang Sue Grand Station wordt het nieuwe spoorwegknooppunt van Bangkok.

Het commerciële ontwikkelingsplan voor het stuk grond waar het Hua Lamphong-station is gevestigd, zal naar verwachting ongeveer 800 miljard baht opleveren over een periode van 30 jaar, wat de Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) zal helpen haar schuld van 600 miljard baht af te betalen.

Volgens een SRT-bron zullen de treindiensten in Hua Lamphong op 23 december volledig stoppen. Voorafgaand aan de sluiting zullen de dagelijkse passagiersreizen echter worden teruggebracht van 188 naar 22 ritten per dag en zullen vrachtdiensten worden omgeleid naar het Chiang Rak Noi Station in  provincie Ayutthaya om vrachtverkeer bij Bang Sue Grand Station te vermijden.

Minister Saksayam voegde eraan toe dat het ontmantelingsplan van Hua Lamphong stap voor stap zal worden uitgevoerd om verstoring van de vervoersdiensten te voorkomen, zodat er voldoende tijd is voor een soepele overgang tussen het station Hua Lamphong en het station Bang Sue Grand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News 
Content: Olleke Bolleke in BANGKOK
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!