De noodtoestand in Thailand is verlengd tot 31 mei

BANGKOK:-Tijdens een kabinetsvergadering die gisteren werd gehouden is het voorstel van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, om De e noodtoestand die op 31 maart zou aflopen, met twee maanden te verlengen, zodat de noodtoestand Thailand tot 31 mei beheerst, zo maakte een nieuwsbron bekend.

De verlenging van het nooddecreet heeft tot doel de gezondheidsautoriteiten in staat te stellen de verspreiding van Covid19 virus op een efficiënte en continue manier te beheersen.

Het kabinet keurde ook het voorstel van CCSA over ziektebestrijdingsmaatregelen tijdens Songkran Festival van 2022 goed om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

De maatregelen zijn als volgt:
* Gevaccineerde mensen mogen tussen provincies reizen om hun familie te bezoeken tijdens Songkran-vakanties (13-17 april).
* Mensen in risicogroepen of met symptomen die lijken op het Covid19 virusworden geadviseerd om 72 uur voordat ze reizen of deelnemen aan Songkran-activiteiten de ATK-test te doen.
*Alle Songkran-activiteiten moeten worden georganiseerd in aangewezen gebieden die zijn goedgekeurd door het provinciale comité voor overdraagbare ziekten, terwijl organisatoren strikt de Covid Free Setting-praktijk moeten volgen.
* In de openbare ruimtes zijn spatwater, gezichtspoeders en schuimparty’s verboden.
* Het verkopen of drinken van alcohol is verboden in de activiteitengebieden van Songkran.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!