De nieuwjaarsvakantie in Thailand eiste tot gisteren, nieuwjaarsdag 2024, 190 dodelijke slachtoffers 

THAILAND:- In de periode van vier dagen (van 29 december tot 1 januari) waren er 1.570 verkeersongelukken waarbij 190 mensen om het leven kwamen en 1.574 anderen gewond raakten, en in de provincie Kanchanaburi waren er de meeste ongelukken en het grootste aantal gewonden. 

Bij de aankondiging van deze onheils tijding voor het nieuwe jaar zei Dr. Thongchai Keeratihattayakorn, directeur bij het Afdeling Medische Diensten, dat er 57 verkeersongelukken waren in Kanchanaburi, waarbij 56 mensen gewond raakten. 

Bangkok had het hoogste aantal verkeersdoden, met 13.

Gisteren waren er 419 verkeersongelukken, waarbij 62 mensen om het leven kwamen en 422 gewond raakten. De meest voorkomende oorzaak van ongevallen was te hard rijden (39% van alle ongevallen), gevolgd door rijden onder invloed (30%). Bij 86% van de verkeersongevallen waren motorfietsen betrokken.

De staatsspoorwegen van Thailand meldden op nieuwjaarsdag dat er 100.024 mensen met de trein reisden. Het grootste aantal, 28.246 mensen, gebruikte de zuidelijke route, gevolgd door 26.057 op de noordoostelijke lijnen. 

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie sterven er elke dag van het jaar gemiddeld 60 mensen op de Thaise wegen, dus de officiële overheidsstatistieken lijken het werkelijke sterftecijfer te onderschatten. Een mogelijke verklaring is dat sommige van de gemelde gewonden later aan hun verwondingen overlijden.

Olleke Bolleke in Thailand

4 gedachten aan “De nieuwjaarsvakantie in Thailand eiste tot gisteren, nieuwjaarsdag 2024, 190 dodelijke slachtoffers ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!