De nieuwe gouverneur van Bangkok, khun Chadchart Sittipunt plant nieuwe wandelgebieden in de Thaise hoofdstad 

BANGKOK:- De inwoners van Bangkok mogen verwachten dat hun stad nieuwe wandelgebieden krijgt om de economie te stimuleren en het levensonderhoud van mensen te verbeteren, zegt stadsgouverneur Chadchart Sittipunt.

De BMA zal in elk district gebieden overwegen die veranderd kunnen worden in een wandelstraat, zo maakte de gouverneur na een ontmoeting met BMA-functionarissen bekend. Tijdens de vergadering werden de actieplannen voor de uitvoering van het beleid van de gouverneur en hun voortgangsindicatoren besproken.

De precario zouden minimaal zijn of worden kwijtgescholden, waardoor lokale verkopers hun producten tegen een betaalbare prijs weer kunnen verkopen, zei hij.

De gemeente Bangkok is ook op zoek naar locaties voor straatventers om de kost te verdienen zonder de trottoirs op te gaan.  Ongeveer 30 locaties wachten op goedkeuring van de BMA, voegde hij eraan toe.

“Omdat Bangkok een stad van delen is, moeten de bestaande gebieden worden gedeeld”, zo meent Khun Chadchart.  “Veel gebieden worden goed beheerd om belemmering van het voetgangersverkeer te voorkomen.”

“Bovendien moeten er plekken zijn waar mensen voedsel kunnen kopen tegen een betaalbare prijs en in hun levensonderhoud kunnen voorzien, maar moeten wel schoon en geschikt zijn.”

De gouverneur zei dat de administratie de richtlijnen voor het innen van grond- en bouwbelastingen van het ministerie van Financiën had gevolgd, maar dat niet alle belastingen werden geïnd omdat de huidige database onvolledige informatie bevatte.

“Als er meer inkomsten zijn, zou de BMA extra geld hebben om projecten uit te voeren en meer mensen te helpen”, zei hij.  “De database moet worden bijgewerkt om eerlijkheid voor iedereen te garanderen.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Arnun Chonmahatrakool 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!