De nieuwe besmettingsgolf schaadt de bedrijfscapaciteit in Thailand

~HET KIND VAN DE REKENING~
(degene die schade lijdt, terwijl anderen niets hebben)

BANGKOK:- De Federation of Thai Industries (FTI) verwacht dat de derde golf van Covid-19 een verlies van ongeveer 100 miljard baht zal veroorzaken voor de productiesector, wat autofabrikanten ertoe aanzet om hun doelstellingen voor de autoproductie van dit jaar neerwaarts aan te passen.

De uitbraak, die eerder deze maand begon, zal grote gevolgen hebben voor de bedrijven, vooral deze bedrijvig in de toeristen- en dienstverlenende sectoren, aldus de federatie.

Mensen zijn gefocust op de verspreiding van het virus, blijven meer thuis en beperken hun reizen om verspreiding te voorkomen, zei de FTI.

Het gevolg hiervan is dat de uitgaven zullen afnemen, vooral gezien er dinsdag meer dan 2.000 infecties waren, waarbij het dodental die dag steeg tot 15, waarmee voor de derde keer in vier dagen een nieuw dagrecord werd neergezet.
“De derde golf is slecht voor de binnenlandse economie, met name voor de toerisme en dienstverlenende bedrijven”, zei FTI-voorzitter Supant Mongkolsuthree dinsdag.

Thailand heeft maar een paar economische boosters, waaronder de export, die tekenen van groei vertoonden, dit op basis van een wereldwijd economisch herstel aangedreven door de VS en China, zei hij.

De dringenste zaak voor Thailand nu, is het snel toedienen van Covid-19-vaccins, zei Supant.

De regering en het Gemengd Permanent Comité voor Handel, Industrie en Bankwezen zullen vandaag bijeenkomen om de plannen voor de vaccinaties te bespreken, dit na kritiek op de staat vanwege het slakkentempo waarin dit nu gebeurt.

Als de regering tegen juni 20 tot 30 miljoen dossisen aan de mensen kan toedienen, zou dit verder economisch verlies kunnen voorkomen en de getroffen bedrijven weer op het goede spoor kunnen helpen, zei Supant.

Fabrieken en benzinestations verklaren zich bereidt om te helpen zorgen voor meer vaccinatieplaatsen.

“Werknemers kunnen vaccins krijgen in hun bedrijf of op hun werkplek, die hiervoor meestal verpleegsters zullen inhuren”, zei hij.

De Thailand Industry Sentiment Index steeg in maart van 85,1 naar 87,3 punten, maar deze beoordeling was gebaseerd op een onderzoek onder 1.351 bedrijven in 45 sectoren tussen 5 maart en 9 april voordat de pandemie het hele land trof, aldus de FTI.

Surapong Paisitpatanapong, vice-voorzitter en woordvoerder van de autoclub van de FTI, zei dat de club overweegt haar autoproductiedoelstelling voor 2021 aan te passen, aangezien de industrie wordt geconfronteerd met de gevolgen van de derde uitbraak en een wereldwijd tekort aan halfgeleiders.

Eerder verwachtte het een stijging van de autoproductie met 5,1% tot 1,5 miljoen exemplaren, waarvan de helft voor export zou zijn.

De auto-export vanuit Thailand steeg in maart met 31,5% op jaarbasis tot 104.506 eenheden, het hoogste niveau sinds de pandemie, aldus de club.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron

Illustraties: 
Patipat Janthong)
Content:
 Draemy Vroman
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!