De nationale parken van Thailand ontvangt dagelijks één miljoen baht aan entreegelden voor Koh Phi Phi

KRABI:- Het agentschap voor natuur- en plantenbescherming van de Thaise nationale parken heeft sinds de introductie van het e-ticketsysteem in juli vorig jaar ongeveer 1 miljoen baht per dag van toeristen geind die de Phi Phi-eilanden bezochten.   

Khun Rakchanok Paenoi, hoofd van Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi-Phi National Park, zei dat de inkomsten uit de verkoop van e-tickets met 20-30% zijn gestegen tot een gemiddelde van 1 miljoen baht per dag of een totaal van 137 miljoen baht sinds de invoering van het e‑ticketsysteem.  Dagelijks bezoeken ongeveer 4.000 toeristen de eilanden.

Alleen al in april was het aantal bezoekers twee tot drie keer zo hoog als in april vorig jaar, waarbij de meeste toeristen uit Rusland en Europa kwamen, en verwacht nog meer toeristen tijdens het Songkran-festival volgende week.  Ze erkende echter dat er een probleem is met parkeerbeambten die de e-tickets van sommige bezoekers niet kunnen verifiëren vanwege een slecht telefoonsignaal, dat zo snel mogelijk moet worden verholpen.  Hij zei ook dat de e-tickets niet kunnen worden gebruikt voor toeristen die door willen naar andere eilanden zoals Ko Phai en Phi-Phi Don vanwege het slechte telefoonsignaal.

Het hoofd van het ministerie, Khun Atthaphon Charoenchansa, zei dat het zou proberen binnen twee jaar meer gebruik te maken van e-tickets om de toegangsprijzen voor alle nationale parken te dekken.  

Na het sluiten van Hat Noppharat Thara Mu Ko Phi-Phi National Park gedurende ongeveer twee jaar tijdens de COVID-19-pandemie, zei hij dat het milieu en het ecologische systeem van verschillende eilanden zijn verbeterd, daarbij verwijzend naar het voorbeeld van Maya Bay, in verschillende zwartpuntkoraalhaaien zijn teruggekeerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Thai TBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!