De minister van Toerisme bezocht gisteren Pattaya om het heropeningsplan “Move On” te bespreken, dat deze vrijdag aan CCSA zal worden gepresenteerd

PATTAYA:- De minister van Toerisme en Sport, Khu. Phiphat Ratchakitprakarn, bezocht gisteren de kustplaats Pattaya, om het “Move On”-heropeningsplan voor de stad te bespreken om buitenlandse gevaccineerde toeristen toe te laten zonder  een quarantaine periode op te leggen.

De bijeenkomst, waaraan de gouverneur van Chonburi en meerdere functionarissen uit Pattaya en Sattahip, bezochten 

de twee gebieden die voor het “Move On”-programma zijn geselecteerd. Het bezoek duurde meer dan één uur waarin de voorsteldetails werden besproken welke aanstaande vrijdag 17 september aan administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, worden voorgelegd.

 De CCSA zou het plan moeten goedkeuren voordat het op 1 oktober kan doorgaan.  Het zou ook goedkeuring nodig hebben van het Thaise kabinet, voorgezeten door de Thaise premier Prayut Chan O’Cha.

Ik ga niet elk beleid of voorstel van het Move On-plan aan u opsommen, dat is een beetje teveel van het goede, dus houd uw nieuwsbeer zich aan het basisvoorstel wat ik eerder aan u heb uitgelegd. Ik gooi u natuurlijk niet in het diepe, u kunt andere vragen en antwoorden over het plan hier lezen door op deze knop te drukken.

Houd u er echter wel rekening mee dat het nog steeds slechts een voorstel is en drastisch kan veranderen wanneer de CCSA over het plan debatteert.

Nieuw besproken as dat geen deel uitmaakte van het eerdere voorstel dat we hierboven hebben gelinkt, was of het Pattaya “Move On” -programma deel zou uitmaken van het Sandbox 7 + 7-plan en Phuket, Krabi, Phang Nga, Surat Thani, Bangkok, Chonburi, Phetchaburi, Prachuap zou omvatten  Khiri Khan en Chiang Mai.  In wezen was de discussie gericht op de vraag of een toerist zeven dagen op een van die locaties zou kunnen doorbrengen en vervolgens naar een andere zou kunnen overstappen. De definitieve beslissing hierover zou waarschijnlijk komen na overleg met de CCSA op vrijdag.

De minister van Toerisme benadrukte ook dat het plan een “eerste stap” was en niet de volledige “heropening” van de poorten voor Pattaya en dat ze voorzorgsmaatregelen moesten nemen, in overeenstemming met eerdere verklaringen van de burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunplume, vorige week, waarin hij verklaarde dat waar ”  quarantainevrij” toerisme zou waarschijnlijk pas begin volgend jaar plaatsvinden, aangezien het “Move On”-plan nog steeds veel haken en ogen heeft.  Volgens het Move on-plan zouden mensen zich onder zogenaamde “verzegelde routes” bevinden, wat een term is voor in wezen rondleidingen naar goedgekeurde gebieden en attracties.

Ten slotte herbevestigde de minister van Toerisme dat het plan zou plaatsvinden en hij had er vertrouwen in dat de CCSA uiteindelijk goedkeuring zou geven om Bangkok, Chonburi, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan en Chiang Mai te openen, hoewel er enkele aanpassingen en wijzigingen aan het plan zouden kunnen plaatsvinden. 

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke merkt op dat elke provincie iets andere plannen heeft op basis van hun eigen behoeften en ambtenaren, maar alle plannen in héél het land zijn nog steeds slechts voorstellen.

Na de geplande CCSA-bijeenkomst later deze week uw nieuwsbeer in de pen klimmen om u verder te informeren.

Olleke Bolleke in Oost Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!